Lederskifte i Peab Asfalt: Ingrid Tjøsvold går til Norsk Gjenvinning

Etter å ha stått for store omorganiseringer i Lemminkainen og senere YiT, og fusjonsprosessen mellom YIT og Peab Asfalt, forlater hun nå selskapet og går til Norsk Gjenvinning.

Ingrid Tjøsvold begynner som divisjonsdirektør for NG Vekst
Ingrid Tjøsvold begynner som divisjonsdirektør for NG Vekst
19. mai 2021 - 07:55

Ingrid Tjøsvold bekrefter til Veier 24 at hun har levert sin oppsigelse for å tiltre ny stilling i Norsk Gjenvinnig.

– Dette er et valg jeg selv har tatt. Tiden var inne for nye utfordringer. Jeg ser fram til å begynne som divisjonsdirektør for NG Vekst og vil takke Norsk Gjenvinning for denne muligheten.

På hennes Linkedin-profil forteller hun at nå skal bli en del av NG-teamet fra juni av.

Lang historie i bransjen

Fra åpningen av Peabs asfaltfabrikk for Eco-asfalt, som ble Ingrid Tjøsvolds siste offisielle oppdrag for Peab Asfalt. Her sammen med Finn Løkken, som er regionsjef i sør og øst. <i>Foto:   Jarle Skoglund</i>
Fra åpningen av Peabs asfaltfabrikk for Eco-asfalt, som ble Ingrid Tjøsvolds siste offisielle oppdrag for Peab Asfalt. Her sammen med Finn Løkken, som er regionsjef i sør og øst. Foto:   Jarle Skoglund

Ingrid Therese Tjøsvold ble ansatt som administrerende direktør i Lemminkäinen Norge i 2017. Da var hun allerede et kjent navn i bransjen etter å ha vært to perioder i Mesta. Først som leder for Mesta Drift AS i perioden 2006 til 2011, og senere som direktør for Business Support  med blant annet ansvar for HR, IT, kvalitet, innkjøp, kommunikasjon og Mestas virksomhet i Sverige.

Før hun begynte i Lemminkainen i 2017, var Tjøsvold administrerende direktør for renovasjonsselskapet Reno Norden Norge.

En kjempe i Norden

Det var 1. april 2020 at YITs asfalt- og mineralvirksomhet ble konsolidert inn i Peab-konsernet gjennom et kjøp av det finske YITs virksomheter i Norden innenfor asfalt og mineralproduksjon (som før det het Lemminkainen).

Det innebar at Peab overtok til sammen 200 grustak, 63 asfaltverk og cirka 1700 ansatte i Norden.  Dermed ble Peab markedsledende innen asfalt om man ser Norden under ett.

I Norge ble de nye konstellasjonene hetende Peab Asfalt AS, og Swerock AS, som står for pukk og grusvirksomheten.

Men fortsatt i minus

2020 var første hele regnskapsåret for de fusjonerte virksomhetene, og tallene for Peab Asfalt gjør et kraftig omsetningshopp fra 550 millioner kroner i 2019, til 1,5 milliarder i omsetning i fjor.

Men på bunnlinja viser driftsresultatet er underskudd på 3,4 millioner kroner. Det føyer seg godt inn i Peabs asfaltresultater i Norge, som bare i årene 2016 – 2019 hadde et samlet tap på driften på hele 68 millioner kroner.

At den norske asfaltvirksomheten, etter å ha fått tilført en omsetningsvekst på èn milliard kroner gjennom oppkjøpet av YIT, ikke klarte å snu resultatene til svarte tall, forteller noe om hvor krevende det norske asfaltmarkedet er uansett hvor store aktørene er. 

På Peab asfalts nettsider står det at konserndirektør for asfaltvirksomheten i hele Norden, Håkan Jacobsson, er satt inn i Tjøsvolds posisjon som administrerende direktør for Peab Asfalt AS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.