Lederskifte i Lemminkainen Norge

Jan Øyri fratrer som administrerende direktør og leder for asfaltvirksomheten i Lemminkäinen Norge AS ved utgangen av denne måneden.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
3. aug. 2017 - 10:22

Kalle Josefsson overtar som midlertidig administrerende direktør og leder for asfaltvirksomheten.

I en kort pressemelding fra selskapet heter det at Øyri fratrer etter eget ønske, og at prosessen med å finne ny administrerende direktør og leder for asfaltvirksomheten i Lemminkäinen Norge AS er igangsatt.

Jan Øyri tok over som administrerende direktør i Lemminkäinen Norge AS i november 2013.  Da kom han fra stillingen som Executive Vice President, Business Support i Kværner ASA.  Før det hadde han flere lederjobber i entreprenørbarnsjen. Fra 2003 –til 2006 var han med som HR-direktør ved oppstarten av Mesta. I perioden 1995 – 1998 hadde han tilsvarende stilling i NCC.

 

Fallende omsetning

Hans oppgave med å lede det finskeide entreprenørkonsernets virksomhet i Norge har ikke vært enkel. Da han i 2013 tok over som toppsjef gikk selskapet med et underskudd på 118 millioner kroner.

I årene etter har årsresultatene svingt fra et overskudd på 45 milioner kroner i 2014, til underskudd på 22 millioner i 2015 og et beskjedent overskudd i fjor på 3 millioner kroner.

Samtidig har omsetningen gradvis gått nedover, fra 2,3 milliarder kroner i 2014 til 1,7 milliarder kroner i 2016. 

I dag har selskapet rundt 550 medarbeidere innen tre forretningsområder,  asfalt, pukk og grus og ordinær entreprenørviskomhet. Asfaltvirksomheten representerer størst omsetning for Lemminkainen Norge.

 

Storfusjon i morselskapet

i juni kom meldingen om at Lemminkainen OY og byggselskapet YIT går sammen for å lage et sterkere og mindre konjunkturfølsomt konsern. Den nye konstellasjonen blir en kjempeaktør i det norsdiske bygg- og anleggsmarkedet med en samlet omsetning på 3,4 milliarder Euro.

Fusjonen ventes å være klar rundt årsskiftet.

 

Sterk asfalthistorie

Det var i 2001 at finske Lemminkainen kjøpte Icopals vegdivisjon, og på den måten kom inn på det norske markedet.

Da hadde virksomheten en lang og stolt historie helt tilbake til 1933 som en av de eldste og største aktørene innen asfalt i Norge.  Den gang under navnet Fjellhammer Brug, som ble skiftet til Icopal i 1995.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.