T2

Lanseringsrush fra LG

HVERT SITT BILDE: Uten briller ser ikke LGs nye DualPlay ut, men her ser hver av spillerne ditt eget utsnitt fra spillet. Denne funksjonen er standard på de nye toppmodellene.
HVERT SITT BILDE: Uten briller ser ikke LGs nye DualPlay ut, men her ser hver av spillerne ditt eget utsnitt fra spillet. Denne funksjonen er standard på de nye toppmodellene. Bilde: Odd Richard Valmot
2. sep. 2011 - 14:15

IFA/Berlin: LG trekker en rekke nye produkter ut av ermet i Berlin. Her er noen godbiter:

TV-en for dataspillere

LG benytter IFA-messen i Berlin til å avduke nye 3D-toppmodeller. Og de følger i Philips fotspor med å lage TV-er som kan benytte 3D-funksjonaliteten til å lage to helt forskjellige bilder slik at to dataspillere kan se hvert sitt bilde på den samme skjermen. Da ser de selvfølgelig bare 2D, men de kan for eksempel delta i et bilspill og være på helt forskjellig stede i løypa. Eller snike seg mot hverandre i et skytespill.

LG har gått i en annen retning enn konkurrentene, og bruker polarisasjon til å skille det høyre og venstre øyet fra hverandre.

De kaller det Cinema 3D fordi man bruker de samme passive polariserende brillene som på kino. Når to skal spille på samme skjerm bruker man ganske enkelt briller hvor det ene settet har høyrepolariserende glass, og det andre venstrepolariserende.

De nye TV-modellene har også fått en ny og bedre algoritme. Det fjerner mye av den korningen som preget de første modellene, fordi de bruker annenhver linje til hver polarisasjonsretning.

Les også: Mer kinoformat fra Philips

Ny toppmodell

Toppen av modellrekken er nå nye LW980W på 47 og 55 tommer.

I motsetning til sin store konkurrent Samsung så sverger LG til såkalt bak-LED i stedet for kant-LED.

De nye modellene har 2300 lysdioder som de kan regulere i 280 ulike soner. På den måten kan de regulere lysbehovet i takt med bildet over hele skjermen, noe som ikke er mulig på samme måte med kant-LED.

For riktig å gni det inn hvor billig det er å utstyre disse TV-ene med briller i forhold til de med aktive briller, får kjøperne hele syv par med i esken.

Les også: Kjemper for åpen TV-standard

Tynn nok

De nye modellene er 23 mm tykke.

Fjorårets toppmodell som ble vist her nede var bare 8,8 mm, men LG fant ut at de både ville bli for dyre og at de ikke klarte å utstyre dem med den samme bildekvaliteten.

Den samme erfaringen gjorde Samsung før de tredoblet tykkelsen på toppmodellen.



Brilleløs 3D-monitor
BRILLELØS: Et kamera i toppen av skjermen følger øynene til brukeren og muliggjør brilleløs 3D uten tap av for mye oppløsning samtidig som det er mulig å bevege hodet.
Brilleløs 3D-monitor BRILLELØS: Et kamera i toppen av skjermen følger øynene til brukeren og muliggjør brilleløs 3D uten tap av for mye oppløsning samtidig som det er mulig å bevege hodet. Odd Richard Valmot

En annen morsom nyhet er en 25 tommers 3D-monitor. Og den er hverken passiv eller aktiv. Den er brilleløs.

Den er beregnet på en person fordi den bruker et kamera for å følge øynene.

På den måten kan skjermens parallaksebarrierer justeres kontinuerlig, selv om man rører på hodet.

Det fungerer faktisk veldig bra, selv om man kan se at en del av oppløsningen er ofret for å gi to samtidige bilder.



Tavle-TV
SKRIV PÅ SKJERMEN: Denne nye 60-tommeren som LGs Christian Nilsson demonstrerer kan man skrive på av kjertens lyst.
Tavle-TV SKRIV PÅ SKJERMEN: Denne nye 60-tommeren som LGs Christian Nilsson demonstrerer kan man skrive på av kjertens lyst. Odd Richard Valmot

En annen innovasjon er en 60 tommer plasma-TV det går an å tegne på. Med Pentouch, som den heter.

Det følger med to elektroniske penner når man kjøper TV-en, men for å bruke tegneprogrammet må man koble til en TV.

LG tror dette er noe både barn og næringsliv vil sette stor pris på: Fordi den er koblet til en PC er det enkelt å kjøre PowerPoint og andre Windows-programmer, og så kan man tegne av hjertens lyst oppå presentasjonene.

Skannermus
SKANNERMUS: Denne musa har en innebygget skanner som gjør at man kan male frem bilder og dokumenter på skjermen.
Skannermus SKANNERMUS: Denne musa har en innebygget skanner som gjør at man kan male frem bilder og dokumenter på skjermen. Odd Richard Valmot

LG introduserer også ny innovasjon på musefronten.

SKANNERMUS: Denne musa har en innebygget skanner som gjør at man kan male frem bilder og dokumenter på skjermen.
LG introduserer også ny innovasjon på musefronten. FOTO: ORV Odd Richard Valmot

Inne i den nye musa sitter det en skanner som kan lese en stripe på rundt fire cm i 300 punkter per tomme. Den virker ved at man trykker på en knapp på musa og så kan man så å si male inn et bilde eller dokument.

Etter hvert som man stryker seg frem kommer det ferdige bildet opp på skjermen hvor det settes sammen av programvaren kontinuerlig. Det følger med OCR-programvare som kan tolke tekst inn i et notat.

Musa vil koste rundt tusenlappen når den kommer senere i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.