Lan Marie Berg: Stortingets tunnelplan for E6 i Oslo er en «krigserklæring»

Oslo-byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg (MDG) er kritisk til det borgerlige flertallets plan om å legge E6 i Oslo øst i tunnel.

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo Lan Marie Berg (MDG) mener Stortingsflertallets plan om å legge E6 øst for Oslo i tunnel er en «krigserklæring».
Byråd for miljø og samferdsel i Oslo Lan Marie Berg (MDG) mener Stortingsflertallets plan om å legge E6 øst for Oslo i tunnel er en «krigserklæring». Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. des. 2020 - 18:37

– Det er en krigserklæring mot Oslos mål om å bli en nullutslippsby, sier Lan Marie Berg til NRK.

– Vi jobber på spreng for å få flere til å sykle, gå og reise kollektivt. Samtidig presser regjeringen gjennom motorveier, legger hun til.

Bård Hoksrud (Frp) i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité reagerer kraftig på Bergs utspill. Han understreker at det er snakk om å legge en eksisterende veistrekning i tunnel.

– Det er utrolig at et parti som sier de er opptatt av miljø er imot dette prosjektet, sier Hoksrud til NTB.

– Dette handler om å få veien under bakken, om å redusere forurensning fra utslipp, partikler og støy for de tusenvis av menneskene som bor i området, legger han til.

Hoksrud understreker at bedrifter og næringslivet i Oslo øst er avhengig av å kjøre bil og at Oslo-politikerne må forholde seg til planene som allerede er fattet i Oslopakke 3.

– Frp er glade for at regjeringen og statens mulighet til overstyring i denne saken, sier han.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.