KRAFT

Lager grønt gull av alger

Jannicke Nilsen
2. juni 2008 - 14:08

Bensin på sol, alger og vann. Det er forretningsideen til et firma i San Diego, USA.

Fotosyntese

Første generasjon biodrivstoff har fått en del av skylden for økende matpriser, noe som har startet kappløpet mot å gjøre andre generasjon biodrivstoff klart for markedet.I Statene, hvor det meste av biodrivstoffet produseres på mais, mener selskapet Sapphire Energy at de har funnet en oppskrift som ikke kan slå feil.Selskapet mener de kan produsere superren bensin og diesel basert på en alge. Algen utnytter fotosyntesen for å produsere en slags grønn råolje av sollys, CO 2 og ikke-drikkbart vann.

Fem år

Råoljen reduserer klimautslippene ved at det bruker CO 2 i produksjonsprosessen, forårsaker mindre klimautslipp i bruk på drivstofftanken, og vil bidra til å gjøre verden mindre avhengig av fossil energi, lyder omkvedet fra selskapet.

Ifølge Los Angeles Times skal produksjonen starte om tre år, og full kommersiell drift skal være i gang to år etter det.

Rett på tanken

Sapphire Energy vil imidlertid ikke røpe detaljer ved produksjonsprosessen, eller avsløre hvor pilotanlegget skal ligge.

Selskapet sier imidlertid at råoljen skal kunne prosesseres i eksisterende oljeraffinerier, og at drivstoffet kan gå rett på tanken i på bilen, som vanlig fossilt drivstoff.

- Vi snakker om noe som er radikalt annerledes, en ny måte å tenke på, sier selskapets administrerende direktør Jason Pyle, ifølge Los Angeles Times.

Stor alge-interesse

Ideen om å bruke alger i produksjon av ulike typer biodrivstoff er ikke ny, men interessen for den grønne havveksten blitt så stor i USA at ideen om å bruke den til drivstoffproduksjon har generert en egen nettside, Oilgae.com,

Les mer om saken her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.