Sommerskolen har holdt på hele denne uken og avsluttes i dag. Det er første gang NTNU/Sintef arrangerer en sommerskole om solcelleproduksjon og responsen har vært svært god, ifølge koordinator Merete Tangstad.
– Vi hadde tenkt å sette et tak på 40 deltagere, men det har vært rundt 50 og vi har i tillegg måttet si nei til folk, sier Tangstad til Teknisk Ukeblad.
Fra industrien
Deltagerne kommer fra Korea, Kina, Canada, Tyskland, Island og Norge. De fleste jobber i solcelleindustrien i dag, mens noen kommer fra forskningsinstitusjoner og universitetet.
– Norge har lang tradisjon for silisiumproduksjon og de siste årene også på solcellesilisium. NTNU og Sintef har jobbet med hele verdikjeden og ligger høyt på kunnskap om solcelleproduksjon. Vi fant ut at det manglet en felles arena for det området, sier Tangstad.
Vil ha kurs flere ganger
Deltagerne har hatt en rekke foredrag om alt fra det grunleggende om prosess til drift. De har også vært og besøkt Elkem Thamshavn. Tilbakemeldingene har vært gode, ifølge koordinatoren.
– Absolutt, vi blir nesten litt hyper fordi tilbakemeldingene har vært så gode. Vi blir veldig motivert for å arrangere noe sånt igjen, sier hun.
Påfyll
Målet har vært å bygge opp kompetansen til dem som jobber med feltet.
– De skal vite mer om hva som skjer i ovnene sine og hva som skjer med materialet når de selger det videre. Det må være påfyll av kompetanse også i industrien, sier Tangstad.