BYGG

Lærer arkitekter å kutte CO2 – oppgir utslipp per kvadratmeter

– Vi må slutte å bygge kjellere. Det sier Martha Lewis, som har utviklet opplæringsprogram for arkitekter som skal bygge klimavennlig. Over nyttår rulles det ut i Norge for 220 ansatte i Henning Larsen Norge.

– Arkitekter trenger økt forståelse for klimagassberegninger, for hva vi kan bidra med og hvordan vi kan bruke de verktøyene vi har tilgjengelig, sier Martha Lewis, ansvarlig for materialer i det internasjonale arkitektselskapet Henning Larsen. Hun mener man må slutte å bygge kjellere.
– Arkitekter trenger økt forståelse for klimagassberegninger, for hva vi kan bidra med og hvordan vi kan bruke de verktøyene vi har tilgjengelig, sier Martha Lewis, ansvarlig for materialer i det internasjonale arkitektselskapet Henning Larsen. Hun mener man må slutte å bygge kjellere. Foto: Colourbox
30. des. 2021 - 05:00

Det var den danske Klimaloven, som trer i kraft 1. januar 2023, som førte til at Martha Lewis, ansvarlig for materialer i det internasjonale arkitektselskapet Henning Larsen med hovedkontor i København, tok grep. Klimaloven stiller krav om at det skal foreligge livsløpsanalyser for alle bygg, og den setter maksimalt tillatt utslipp av CO2-ekvivalenter for bygg over 1000m2.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.