NYHETER

Laber interesse for Lofast-jobb

Jarle Skoglund
13. feb. 2005 - 12:10

Norske anleggsentreprenører må ha uvanlig gode tider. Selv ikke vegbygging i storslåtte omgivelser i Lofoten klarte å friste mer enn to av dem. Bare Veidekke og Leonhard Nilsen & Sønner ga anbud på nest siste oppdrag på Lofast.

Veidekke ligger klart lavest med 91,5 millioner kroner. Konkurrenten ligger håpløst etter med 113,5 millioner.

- Vi er smertelig klar over at entreprenørene har veldig mye å jobbe med, så vi var forberedt på få anbud, men vi er overrasket over at det var så få, sier prosjektleder for Lofast, Einar Karlsen. Han kan likevel gleder seg over at det laveste anbudet lå omtrent på det nivået man hadde regnet med.

Oppdraget består i å drive den 1 240 meter lange Ingelsfjordtunnelen og anlegge 5 km veg i dagen.

Det siste oppdraget på Lofast er ute nå. Det går ut på å bygge to stålkassebruer over Innerfjorden: Vesterstraumen bru (305 meter) og Austerstraumen bru (196 meter). Oppdraget omfatter også anlegg av 250 meter veg over Husjordøya som ligger mellom de to bruene. Anbudsfristen er satt til 17. mars (ah)Billedtekst:Selv ikke disse omgivelsene klarte å friste mer enn to entreprenører. I forgrunnen går vegen langs Storvannet på Ingelsfjordeidet. Innerfjorden ses i bakgrunnen. (Ill.: Norfilm/Fjellanger Widerøe)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.