FORSVAR

Kystvakten har sendt skip til russisk isbryter

Forsvaret sendte lørdag kystvaktfartøyet KV Svalbard for å kontrollere den russiske isbryteren «Yury Topchev» vest for Trondheim.

Kystvaktfartøyet KV Svalbard er sendt til en russiske isbryter vest for Trondheim. Kystvakten ved «KV Svalbard» har i dag skrevet polarhistorie ved å være det første norske fartøyet som har nådd
Kystvaktfartøyet KV Svalbard er sendt til en russiske isbryter vest for Trondheim. Kystvakten ved «KV Svalbard» har i dag skrevet polarhistorie ved å være det første norske fartøyet som har nådd Kystvakten
23. okt. 2022 - 10:03

Isbryteren har siden fredag ligget i ro i Norskehavet, ikke langt unna Norges nest største gassfelt, Ormen Lange, skriver AldriMer.

Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) sier til nettstedet at det er sannsynlig at båten har lagt seg i ro fordi det er dårligere vær lenger nord.

Skipet forlot Kaliningrad 16. oktober, ifølge nettstedet Marine Traffic.

Thomas Gjesdal, kommandørkaptein og fungerende kommunikasjonssjef, sier til VG at de generelt har god oversikt over aktivitet i våre nærområder, og at de følger nøye med.

– Når et skip ligger rolig over tid er det rutinemessig at vi undersøker hvorfor, gjerne også om de har noen problemer. Noe utover det ønsker jeg ikke å spekulere i, sier Gjesdal.

For en knapp måned siden ble det fullstendig kaos da det kom store mengder snø på Østlandet. Nå er det duket for mer snø, men ikke av samme omfang. Utfordringer kan det likevel fort bli.
Les også

Kan bli snøkaos igjen – kollektivselskapet i Oslo lover at de er forberedt denne gangen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.