NYHETER

Kvinnekamp om vegdirektørjobben

Kampen om stillingen som ny vegdirektør kan bli stående mellom de tidligere kollegene Lene Mürer (bildet) og Anne Sigrid Hamran.

Jarle Skoglund
17. sep. 2007 - 13:48

Mange mener at tiden er inne for den første kvinnelige vegdirektøren, og i så måte har Samferdselsdepartementet fått to velkvalifiserte kvinner å velge mellom.

Lene Mürer er et dag distriktssjef i Statens vegvesens organisasjon i Oslo, hvor også Anne Sigrid Hamran har vært utbyggingssjef og i perioder vært fungerende distriktssjef. Hamran er i dag havnedirektør i Oslo havnevesen.

Ellers er fungerende vegdirektør Kjell Bjørvig å finne på søkerlisten. Hans alder på 62 år er ikke til hans fordel. Det samme gjelder trolig tidligere distriktssjef i Statens vegvesen Aust-Agder, Olav Ellefset, som for tiden befinner seg i USA.

Et annet interessant navn på søkerlisten er Terje Moe Gustavsen, som var samferdselsminister i den første Stoltenberg-regjeringen, som satt fra mars 2000 til oktober 2001. Moe Gustavsen har vært HR-direktør i SAS Braathens en periode, men gikk tidligere i år av med helsemessige årsaker som begrunnelse.Disse har søkt:

# Konsulent Torgeir J. Risnes, 59 år, Hobøl

# Havnedirektør Anne Sigrid Hamran, 48 år, Oslo

# Direktør Terje Moe Gustavsen, 52 år, Vestby

# Daglig leder Åge Lien, 47 år, Lunner

# Distriktssjef Lene Mürer, 45 år, Nittedal

# Fungerende vegdirektør Kjell Sture Bjørvig, 62 år, Oslo

# Seniorrådgiver Olav Ellevset, 61 år, USA

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.