ARKITEKTUR

Kutter en halv meter byggehøyde for hver etasje med nytt hulldekke

Snittet ser nærmest ut som en korrugert betongplate. Gropene gir rom for tekniske installasjoner i både gulv og himling.

Tonje Frydenlund (t.v.) og Elin Vatn jobber begge hos Snøhetta, som nå har presentert et nytt konsept for tradisjonelle hulldekker. Nyvinningen bygger 50 cm lavere og gir stort rom for ombygging gjennom livsløpet. Deretter kan det enkelt demonteres og brukes om igjen.
Tonje Frydenlund (t.v.) og Elin Vatn jobber begge hos Snøhetta, som nå har presentert et nytt konsept for tradisjonelle hulldekker. Nyvinningen bygger 50 cm lavere og gir stort rom for ombygging gjennom livsløpet. Deretter kan det enkelt demonteres og brukes om igjen. Joachim Seehusen

I månedsskiftet november-desember får entreprenørene mulighet til å levere tilbud om å bygge et kontorbygg som blir svært annerledes enn de er vant til. Bygget får ikke et eneste tradisjonelt hulldekke. I stedet kommer et nytt produkt designet og utviklet av Snøhetta, kalt E-slab. Det kan best beskrives som et korrugert dekke. Det gir åpne kanaler både i gulvet og i himlingen. De kanalene skal brukes til alle tekniske føringer. Strøm blir tilgjengelig til taklysene, og i gulvet legges datakabler, strøm til kontorutstyret samt ventilasjon. Behovet for rør reduseres kraftig.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.