MOTOR

Kutter biodiesel i kalde strøk

Statoil slutter nå med innblanding av biodiesel i dieselen som selges der det er ekstra kaldt. Dette bildet er fra da administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge AS lanserte et annet produkt, Bensin 95 med fem prosent etanol, som første oljeselskap i Norge tidligere i år.
Statoil slutter nå med innblanding av biodiesel i dieselen som selges der det er ekstra kaldt. Dette bildet er fra da administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge AS lanserte et annet produkt, Bensin 95 med fem prosent etanol, som første oljeselskap i Norge tidligere i år. Bilde: Per Erlien Dalløkken
21. jan. 2010 - 07:17

Nylig innførte alle oljeselskapene i Norge diesel som er iblandet 7 prosent biodiesel. Starten på 2010 har imidlertid mange steder vært preget av ekstremkulde med rekordmange bilberginger og motorstopp for mange dieselbiler.

Første vinter

Derfor velger oljeselskapene nå å ta vekk all innblanding av biodrivstoff i dieselen som selges i regioner som rammes av ekstremkulde over lengre perioder. Produktsjef i Statoil, Ann-Cathrin Vaage, opplyser til Nationen at alle dieselbiler er godkjent for 7 prosent biodiesel.

– Men fordi det er svært lenge siden Norge har hatt så lave vintertemperaturer som i år, og dette er første vinteren vi selger diesel tilsatt 7 prosent biodiesel (B7), velger vi ikke å blande inn biodiesel i dieselen vi selger i de aller kaldeste områdene, sier Vaage til avisen.

Tåler mer kulde

Hun framholder at de lokale tilpasningene, med salg av diesel der all biodiesel er fjernet, blir gjort fortløpende. Mens B7 tåler opp mot 32 kuldegrader, som er standard for norsk vinterdiesel, vil ren diesel (B0) tåle noen ekstra kuldegrader.

– Vi er ekstra oppmerksomme i disse dager, og overvåker temperaturene mange steder. Når temperaturen går under 30 grader, så vil man uansett kunne få problem med diesel, og da er det viktig å være på vakt. Vinterens erfaringer tar vi med i det videre arbeidet med lokale tilpasninger av dieselen, sier Statoils produktsjef. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.