Kruse Smith lavest på gangbru i Bergen

Kruse Smith vil ha 24,088 millioner kroner for å bygge en gangbru i Bergen. Det er det laveste av fem anbud. Av de øvrige er det bare NCC som er i nærheten.

Denne elegante brua er prosjektert av det islandske selskapet Efla. Den skal erstatte en lite elegant interimsbru. Kruse Smith ligger godt an til å få jobbben med å bygge den.
Denne elegante brua er prosjektert av det islandske selskapet Efla. Den skal erstatte en lite elegant interimsbru. Kruse Smith ligger godt an til å få jobbben med å bygge den. Bilde: Efla
24. feb. 2017 - 01:35

NCCs anbud er på 25,753 mill. De øvrige deltakerne i konkurransen er Skanska (29,004 mill.), Implenia (31,553 mill.) og Donar fra Bergen (33,220 mill.).

De laveste prisene ligger litt lavere enn Vegvesenets overslag.

Gangbrua skal krysse en bukt i Store Lungegårdsvannet. Den består av et 60 meter langt stålkassespenn mellom to landkar av betong. Gangbanen blir 6 meter bred.

Landkarene skal fundamenteres på 14 stålkjernepæler med en samlet lengde på ca. 350 meter.

Brua inngår i en gangveg rundt Store Lungegårdsvannet. Anlegg av tilstøtende veg fra søndre landkar inngår i entreprisen. Nordre landkar skal ligge inntil en plass rundt AdO Arena.

Den nye brua erstatter en interimsbru. Riving av landkarene til denne inngår i entreprisen. Innen 19. mars neste år må hele jobben være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.