Krever sin del av smart energi

LOBBY: Næringsutviklingsdirektør Fredrik Syversen hos IKT Norge ønsker at Forum for smart energi skal gi it-selskapene en stemme i den politiske debatten om AMS og innpass på et område som til nå har vært helt energidrevet.
LOBBY: Næringsutviklingsdirektør Fredrik Syversen hos IKT Norge ønsker at Forum for smart energi skal gi it-selskapene en stemme i den politiske debatten om AMS og innpass på et område som til nå har vært helt energidrevet. (Bilde: Espen Zachariassen)
  • IT

Telenor, Ventelo, Microsoft, IBM, Accenture, Tieto og Capgemini er eksempler på it- og telekombedrifter som har meldt seg inn i IKT Norges nystartede Forum for smart energi.

Samler bransjen

Forumet skal blant annet samle it-bransjens interesser i forbindelse med utrullingen av Avanserte målesystemer (AMS) i Norge de neste årene.

Les også: – IT vil invadere kraftbransjen

- I første rekke skal vi være med på høringer, være lobbyister og delta i den politiske debatten, sier direktør for næringsutvikling, Fredrik Syversen, hos IKT Norge.

Les også: Vil ha felles it-løsninger

Offentlige data

Han ønsker at bransjen skal komme på banen i sentrale spørsmål som dukker opp med AMS.

- Med toveis kommunikasjon på strømmåling dukker det opp spørsmål om blant annet forbukernes tilgang til egne data. Er dette offentlige data, og skal forbukerne selv for å distribuere dem til en tredjepart, spør Syversen.

Smart utsettelse av milliardprosjekt

Energi blir it

Utgangspunktet for etableringen av det nye forumet er at energisektoren har vært energiselskapenes område, mens den er i ferd med å bli stadig mer relevant for it-sektoren.

- I dag har vi ikke noe klart forhold til energibransjen og NVE. Dette må vi finne ut av. Vi må få en stemme fra it-bransjen inn i det som til nå har vært helt energidrevet, sier Syversen til Teknisk Ukeblad.

Tirsdag skal forumet ut på sitt første oppdrag, med trøndelagsbesøk til Enova og det nye Smart Grid-senteret.

Les også: – Utsett AMS–innføringen i Midt-Norge

El-bil og datasentre

Bransjen skal bruke forumet til å påvirke flere andre områder innenfor smart energi, som systemer for for påfylling for el-biler i Europa og etablering av grønne datasentre i Norge.

Les også: Norge skal bli datasupermakt

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå