IT

Krever sin del av smart energi

LOBBY: Næringsutviklingsdirektør Fredrik Syversen hos IKT Norge ønsker at Forum for smart energi skal gi it-selskapene en stemme i den politiske debatten om AMS og innpass på et område som til nå har vært helt energidrevet.
LOBBY: Næringsutviklingsdirektør Fredrik Syversen hos IKT Norge ønsker at Forum for smart energi skal gi it-selskapene en stemme i den politiske debatten om AMS og innpass på et område som til nå har vært helt energidrevet. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
3. juni 2011 - 10:44

Telenor, Ventelo, Microsoft, IBM, Accenture, Tieto og Capgemini er eksempler på it- og telekombedrifter som har meldt seg inn i IKT Norges nystartede Forum for smart energi.Samler bransjen

Forumet skal blant annet samle it-bransjens interesser i forbindelse med utrullingen av Avanserte målesystemer (AMS) i Norge de neste årene.

Les også: – IT vil invadere kraftbransjen

- I første rekke skal vi være med på høringer, være lobbyister og delta i den politiske debatten, sier direktør for næringsutvikling, Fredrik Syversen, hos IKT Norge.

Les også: Vil ha felles it-løsningerOffentlige data

Han ønsker at bransjen skal komme på banen i sentrale spørsmål som dukker opp med AMS.

- Med toveis kommunikasjon på strømmåling dukker det opp spørsmål om blant annet forbukernes tilgang til egne data. Er dette offentlige data, og skal forbukerne selv for å distribuere dem til en tredjepart, spør Syversen.

Smart utsettelse av milliardprosjektEnergi blir it

Utgangspunktet for etableringen av det nye forumet er at energisektoren har vært energiselskapenes område, mens den er i ferd med å bli stadig mer relevant for it-sektoren.

- I dag har vi ikke noe klart forhold til energibransjen og NVE. Dette må vi finne ut av. Vi må få en stemme fra it-bransjen inn i det som til nå har vært helt energidrevet, sier Syversen til Teknisk Ukeblad.

Tirsdag skal forumet ut på sitt første oppdrag, med trøndelagsbesøk til Enova og det nye Smart Grid-senteret.

Les også: – Utsett AMS–innføringen i Midt-NorgeEl-bil og datasentre

Bransjen skal bruke forumet til å påvirke flere andre områder innenfor smart energi, som systemer for for påfylling for el-biler i Europa og etablering av grønne datasentre i Norge.Les også: Norge skal bli datasupermakt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.