IT

Krever betalt for IP-telefoni

SER ETTER INNTEKTER: Ledelsen i TeliaSonera vil sørge for at kundene fortsetter å betale, sånn at de har penger til å investere i trafikkøkningen som kommer.
SER ETTER INNTEKTER: Ledelsen i TeliaSonera vil sørge for at kundene fortsetter å betale, sånn at de har penger til å investere i trafikkøkningen som kommer. Bilde: orv
28. feb. 2012 - 18:43

Vi har hørt det mange ganger på alle pressekonferansene her Mobile World Congress i Barcelona: Temaet som går igjen og igjen er hvor mye datavekst vi vil se i de mobile nettverkene i årene som kommer.

På TeliaSoneras samling for journalister fortalte konsernsjefen Lars Nyberg at de forventer at mobiltelefoner som i dag i snitt laster ned 300 MB i måneden vil tidoble dette til 3 GB om fem år.

Men det gjelder bare de tradisjonelle brukerne som ikke er på LTE. De som har slike terminaler forventes å sluke unna hele 45 GB i måneden.

Les også:

Mobilen er det nye kameraet

De 10 viktigste IT-trendene i 2012

Denne dingsen gjør iPhone til et godt kameraTrenger betalingsvilje

– Dette er en utvikling vi tar høyde for når vi bygger ut nettverkene, men vi må sørge for at inntektsstrømmen ikke krymper. Dilemmaet vi står overfor er at tale står for 80 prosent av inntektene våre. Om den faller bort, har vi ikke penger til å investere i ny teknologi. Det er ikke bra for oss og ikke bra for kundene, sier Nyberg.

Tale kommer til å vare i all fremtid, men den kommer i økende grad til å bli IP-basert.

– I dag er det en oppfatning at alt som er IP-basert er gratis, men slik kommer det ikke å være. Vi er nødt til å ta betaling for IP-basert tale i fremtiden.

TeliaSonera kommer til å starte i Spania i år med ta betalt for voice over IP.

Planen er å legge seg på rundt 6 euro for 100 MB - som er nok til mellom fem til seks timer tale. Selskapet vil også lansere en kommunikasjonspakke i mange markeder hvor de tilbyr et utvidet sett med tjenester og de vil jobbe med å fjerne begrensningen på internasjonal bruk slik at folk kan ha kontakt uansett hvor de oppholder seg.Trenger samarbeid

Sjefen for TeliaSoneras mobildivisjon tar også til orde for bedre samarbeid mellom teleselskapene rundt standardisering og sikter spesielt til finanstjenester.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Jeg tror vår industri må samarbeide bedre innen for eksempel mobil betaling. Vi må bli enige om standarder som spenner over ulike markeder og leverandører, slik at det blir enklere for folk å ta i bruk tjenestene.Sjekk Mobilis dekning fra Mobile World Congress 2012:

Her er den første Intel-mobilen

Bruk iPhone som betalingsterminal

Huawi-tablet med full HD-skjerm

Alle nyhetene fra Mobile World Congress 2012

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.