NYHETER

Krever 20 millioner etter brannen i Gudvangatunnelen

Statens vegvesen krever forsikringsselskapet Gjensidige for 20 millioner kroner etter brannen i Gudvangatunnelen i august i fjor.

Brannmannen Reinhardt Sørensen berget bl.a. ut 24 japanere fra brannen i Gudvangatunnelen i fjor. Her utenfor tunnelen i Gudvangen FOTO: Hallgeir Vågenes/VG
Brannmannen Reinhardt Sørensen berget bl.a. ut 24 japanere fra brannen i Gudvangatunnelen i fjor. Her utenfor tunnelen i Gudvangen FOTO: Hallgeir Vågenes/VG Bilde: Vågenes, Hallgeir
28. jan. 2014 - 13:42

Oslo (NTB): Til sammen kom regningen på om lag 40 millioner kroner, opplyser Hjalmar Olseth, seksjonsleder i Statens vegvesen Region vest, til Bergens Tidende.

– Kravet dreier seg kun om utgifter til reparasjon av faktisk skade etter brannen. Kostnader til oppgradering av tunnelen til en høyere standard, er ikke tatt med i kravet, sier Olseth.

Gjensidige har tidligere erkjent ansvar for skadene etter at et polsk vogntog begynte å brenne på vei østover i Gudvangatunnelen 5. august i fjor.

Forsikringsselskapet mener at saken faller inn bilansvarsloven.

– Bilansvarsloven har en klar begrensning på 10 millioner kroner. Etter loven kan man ikke holdes ansvarlig for et høyere beløp enn dette, sier informasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Den polske sjåføren er siktet for veitrafikklovens bestemmelse om at kjøretøyet skal være i forsvarlig stand. Han har fått inndratt kjøretillatelsen i Norge. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.