OLJE OG GASS

Koreansk verft får bygge Valemon

FÅR STATOIL-KONTRAKT: Samsung Heavy Industries' verft i Sør-Korea har fått storkontrakt med Statoil. Illustrasjonsfoto fra verftets bygging av et boreskip.
FÅR STATOIL-KONTRAKT: Samsung Heavy Industries' verft i Sør-Korea har fått storkontrakt med Statoil. Illustrasjonsfoto fra verftets bygging av et boreskip.
18. mai 2011 - 12:20

Statoil har valgt koreanske Samsung Heavy Industries til å bygge dekket på Valemon-plattformen. Kontrakten er verdt 2,3 milliarder kroner.

Les også: Valemon-planen er klar

– Oppfylte alle krav

Samsung får kontrakten etter det Statoil beskriver som «en bred internasjonal konkurranse mellom prekvalifiserte leverandører».

– Vi har gode erfaringer med denne leverandøren, som har gode HMS-resultater å vise til. De oppfylte alle krav og leverte totalt sett det beste tilbudet, sier Jon Arnt Jacobsen, direktør for anskaffelser i Statoil.

Avtalen gjelder en såkalt EPC-kontrakt som omfatter ingeniørarbeid, innkjøp og bygging av plattformdekket og boligkvarteret til Valemon. Det ligger også en opsjon på tilkoblingen til understellet.

Les også: Åpner for nytt oljeprosjekt

Også norsk gode

Norske Grenland Group skal stå for deler av prosjekteringen og skal bygge flammetårnet.

– Dette er et interessant prosjekt for leverandørindustrien. Flere leverandører med base i Norge vil også nyte godt av denne kontrakten, sier Jacobsen.

Valemonfeltet er ett av Statoils største utbyggingsprosjekter på norsk sokkel i tiden som kommer.

Les også: PUD levert for Valemon-utbyggingen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.