Kontrollkomiteen avslutter sak mot Solvik-Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) slipper sak i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i forbindelse med anklagene om at han skal ha presset en kommunikasjonssjef ut fra departementet.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
NTB
10. feb. 2016 - 07:58

Arbeiderpartiet fikk ikke flertall for å åpne sak mot Solvik-Olsen etter et møte i komiteen tirsdag.

– Jeg mener det fortsatt er ubesvarte spørsmål og usikkerhet i saken. Vi ville sende nye spørsmål til statsråden. Forklaringene hans om hvorfor kommunikasjonssjefen måtte slutte og hennes forklaringer står mot hverandre, sier komiteens leder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

Solvik-Olsen sendte i januar et sju sider langt svar til komiteen, som hadde stilt ham en rekke spørsmål om konflikten med tidligere kommunikasjonssjef Anne Marie Storli.

– Saken handler om en personalsak og et samarbeidsforhold som ikke har vært godt nok, sa Solvik-Olsen til NTB etter å ha sendt svaret til komiteen.

Han avviste at han skal ha søkt partipolitisk bistand fra byråkratene i kommunikasjonsavdelingen.

Komiteen hadde i sitt brev vist til påstander om at Solvik-Olsen har hatt en aktiv rolle i å fjerne Storli fra stillingen. Blant spørsmålene han ble stilt, var hvordan han ser på skillet mellom politisk ledelse og embetsverk, og om han har bedt om partipolitisk bistand fra kommunikasjonsavdelingen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.