NYHETER

Kontrakt med BL Entreprenør hevet

Statens vegvesen hever kontrakten med BL Entreprenør om å bygge gang- og sykkelveg langs fv. 705 Stigamælen i Selbu kommune.

Avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen Sør-Trøndelag. Foto: Truls Tunmo, Teknisk Ukeblad
Avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen Sør-Trøndelag. Foto: Truls Tunmo, Teknisk Ukeblad
Redaksjonen
2. okt. 2015 - 15:26

- Årsaken er at vi mener at BL Entreprenør har gjort alvorlige brudd på kontrakten. Når vi som byggherre har gjort dem oppmerksomme på bruddene, er det ikke blitt tatt på alvor og fulgt opp, sier avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen Sør-Trøndelag.

- Vi kan ikke gå nærmere inn på bruddene fordi dette er kontraktsmessige opplysninger, men det er snakk om flere alvorlige hendelser som har gjort at vi har måttet heve kontrakten, sier Solvi.

Kontrakten er på 21 millioner kroner. Den inneholder bygging av 1,4 km gang- og sykkelveg med gatelys og vann- og avløpssystem, bygging av støttemurer mot terreng på til sammen 530 kvadratmeter, sprenging av fjellskjæring og sikring med bolter, mindre utbedring av vegstrekningen, i tillegg til transport av et masseoverskudd på 17000 kubikkmeter løsmasse og 33000 kubikkmeter fjell. Gang- og sykkelvegen bygges i et sideskrått terreng langs fv. 705 og elva Nea, like sør for Selbu sentrum.

Kontrakten ble signert i juni i år etter at jobben var ute på offentlig utlysning, og BL Entreprenør leverte det laveste anbudet. Anleggsarbeidet startet i august 2015 og skulle vært ferdig neste høst.

Nå som kontrakten er hevet, skal entreprenøren rydde opp og dra fra anleggsområdet. Vegen er åpen for trafikk. Statens vegvesen jobber med å inngå kontrakt med en ny entreprenør som kan fullføre vegprosjektet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.