MARITIM

Konteinerskipet  var for stort og stivt – førte til at 342 konteinere falt over bord i sterk vind

Ikke tilstrekkelige sikringsregler for ultrastore skip.

MSC Zoe på vie til havn etter at mer enn 300 konteinere falt over bord i en situasjon med kraftig vind og store bølger. Nå viser underøkelser at regelverket, som er laget for mindre skip, ikke kan brukes på så store skip. Kreftene som oppstår er annerledes, og sterkere enn forutsatt.
MSC Zoe på vie til havn etter at mer enn 300 konteinere falt over bord i en situasjon med kraftig vind og store bølger. Nå viser underøkelser at regelverket, som er laget for mindre skip, ikke kan brukes på så store skip. Kreftene som oppstår er annerledes, og sterkere enn forutsatt. Foto: Reuters/Scnapix
28. juli 2020 - 14:00

Da det 395 meter lange MSC Zoe forlot verftet i 2015 var det et av verdens største konteinerskip. I januar 2019 mistet skipet 342 konteinere i sterk kuling i Nordsjøen. Nå viser det seg at gjeldene regler og beregninger kanskje ikke kan benyttes for denne type skip. De er rett og slett for lite fleksible. Farten var også for lav.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.