NETTARKIV

Konsoliderer i Nord-Amerika

26. mars 2001 - 12:55

Fra før eide Norske skog 50,8 prosent av det kanadiske selskapet. Hele 2,7 millioner tonn papir og papirmasse i produksjonskapasitet og driftsinntekter i 2000 på 15 milliarder kroner gjør Norske Skog til en betydelig aktør i Nord-Amerika.

Restrukturerer

– Med dette gjennomfører vi en omfattende restrukturering av papirindustrien i British Columbia, bare vel seks måneder etter at vi overtok aksjemajoriteten i NSCL, uttaler konsernsjef Jan Reinås i en pressemelding.

– En sammenslåing av Norske Skog Canada og Pacifica vil gi betydelige samordningsgevinster på rundt 360 millioner kroner, uttaler Russell Horner,

konsernsjef i Norske Skog Canada i den samme pressemeldingen.

Det nye selskapet skal fortsatt hete Norske Skog Canada. Selskapet vil bli den ledende produsenten av trykkpapir på vestkysten av Nord-Amerika.

Budet fra Norske Skog Canada indikerer en verdi på rundt 4200 kroner pr. tonn for Pacificas kapasitet, noe som er en attraktiv pris. Kjøpet av Pacifica vil øke resultatet i Norske Skog Canada i de første 12 månedene etter overtakelsen.

Eneste på Vestkysten

Pacifica Papers ble etablert i 1998, og omfatter to papirfabrikker som tidligere var eid av Mac Millan Bloedel, i Port Alberni og Powell River i British Columbia. De to fabrikkene har en samlet kapasitet på knapt 700.000 tonn avispapir og annet ubestrøket trykkpapir, og i tillegg 200.000 bestrøket magasinpapir (LWC).

Pacifica er den eneste produsenten av LWC på Nord-Amerikas vestkyst, og har gjennomført betydelige oppgraderinger på de to fabrikkene. I 2000 hadde Pacifica driftsinntekter på drøyt fem milliarder kroner, driftsresultat på snaut 600 millioner kroner og et netto overskudd på drøyt 120 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.