Konkurs ga ett års stopp i veiprosjektet i Svelgen: Nå blir det snart fart på sakene igjen

Fylkestinget i Vestland fylkeskommune vedtok i går å øke kostnadsrammen for prosjektet til 80 mill.kr, slik at strekningen på Breivika-Svelgen på fv. 614 i Bremanger kommune endelig kan ferdigstilles.

Nå er planne at arbeidene med gang og sykkelveien på fv. 614 i Bremanger kommune skal være frerdig innen neste sommer.
Nå er planne at arbeidene med gang og sykkelveien på fv. 614 i Bremanger kommune skal være frerdig innen neste sommer. Foto: Kai-Henry Haugen/Vestland fylkeskommune.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. sep. 2021 - 09:48

Det var i fjor høst at det ble full stopp på det fylkeskommunale veiprosjektet i Svelgen etter at entreprenørselskapet Contexo gikk konkurs.

Dermed måtte de gjenstående arbeidene lyses ut på nytt for å få inn en ny entreprenør til å fullføre prosjektet.

– Tilbudene som kom inn da vi lyste ut prosjektet på nytt var høyere enn ventet. Noe av årsakene er at entreprenørene har priset inn usikkerhet knyttet til arbeid som ble utført av forrige entreprenør, samt en generell økning i materiellkostnadene. I tillegg kommer ekstra kostnader til sikring av anleggsområdet, håndtering av konkursen og ny utlysing, sier prosjekteier Gunnar Solbakken.

Oppstart i oktober

Derfor har fylkestinget i Vestland fylkeskommune nå vedtatt å øke kostnadsrammen på prosjektet til 80 millioner kroner,

Entreprenørfirmaet Magne Hafstad AS er etter anbudsrunden tidligere i år innstilt til oppdraget med å fullføre byggingen  av gang- og sykkelvegen i Svelgen. Etter planen skal  anleggsarbeidet starte opp igjen i slutten av oktober.

Gang- og sykkelvegen skal stå ferdig innen sommeren 2022.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.