INDUSTRI

Kongsberg-Gruppen økte inntektene – betaler utbytte på nesten 2,5 milliarder

Kongsberg-Gruppen passerte 40 milliarder kroner i omsetning i 2023. Selskapet har 65 milliarder i ordreinngang og oppnådde 28 prosent vekst i driftsinntektene i fjor.

Konsernsjef Geir Håøy sier Kongsberg-Gruppen har en ordrereserve på 88,6 milliarder kroner.
Konsernsjef Geir Håøy sier Kongsberg-Gruppen har en ordrereserve på 88,6 milliarder kroner. Foto: Emilie Holtet/NTB
9. feb. 2024 - 07:10

Det kommer fram i rapporten for fjerde kvartal 2023 fra det norske våpen- og teknologiselskapet.

– Verden står overfor store utfordringer knyttet til sikkerhet, klima og bærekraft. Våre produkter og systemer kan bidra til å løse mange av disse utfordringene og har resultert i en betydelig ordreinngang gjennom hele året. Ved utgangen av 2023 hadde vi en ordrereserve på 88,6 milliarder kroner, i tillegg til flere betydelige rammeavtaler, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen.

Kongsberg Gruppen leverer høyteknologiske systemer og løsninger til kunder innen offshore, olje- og gassindustrien, handelsflåten, forsvar, romfart og fornybare industrier.

– Boligmarkedet har overrasket i årets to første måneder, sier Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Bildet er fra Sørenga i Oslo.
Les også

Sterk boligprisvekst: – Langt sterkere enn de fleste så for seg

Ny fabrikk i sommer

Men det meste av ordrereserven, 74 prosent, kommer fra Kongsberg Defence & Aerospace, som har vokst betydelig de siste årene. Ifølge kvartalsrapporten forventes det fortsatt vekst fremover, særlig drevet av missilleveranser.

For å sikre leveranser og møte den etterspørselen, investere selskapet i økt produksjonskapasitet for missiler. Den nye fabrikken skal tas i bruk i sommer.

Økte driftsinntekter

Styret foreslår for generalforsamlingen å utbetale et samlet utbytte på 2,46 milliarder kroner tilsvarende 14 kroner per aksje.

Ifølge kvartalsrapporten endte driftsinntektene på 11,9 milliarder kroner sammenlignet med 9,4 milliarder kroner i fjerde kvartal året før, en økning på 26 prosent. Driftsresultatet vokste fra 1,1 milliarder til 1,3 milliarder kroner fra fjerde kvartal 2022 til fjerde kvartal i fjor.

Ordreinngangen var i fjerde kvartal 2023 på 31,5 milliarder kroner, mot 19,2 milliarder i samme periode året før.

Norsk metallproduksjon er basert på fornybar kraft. Karbontoll som hindrer "karbonlekkasje" kan være svært gunstig for norsk kraftintensiv industri, deriblant Hydro.
Les også

Hydro fikk et resultat på 5,4 milliarder i første kvartal

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.