MARITIM

KNM Helge Ingstad lagt ut på anbud for opphogging

Oppdraget med å hugge opp skipet må utføres i Norge.

På bildet ser man skadene på KNM Helge Ingstad etter at skipet kolliderte med et lasteskip i november 2018.
På bildet ser man skadene på KNM Helge Ingstad etter at skipet kolliderte med et lasteskip i november 2018. Foto: KV Bergen / Forsvaret
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
28. juli 2020 - 14:29

En av forsvarets største investeringer noensinne, fregatten KNM Helge Ingstad, ble mandag lagt ut på anbud for opphogging.

Mindre enn ti år etter at den stolt ble sjøsatt som en av forsvarets største investeringer, har Forsvarsmateriell lagt ut skipet på konkurranse for opphogging på den offentlige anbudsplassen Doffin, skriver Forsvarets Forum.

Forsvarsmateriell har satt frist til 4. september for å motta tilbud eller forespørsel om deltakelse. Det bes om at tilbud sendes inn på norsk og at oppdraget med å hogge opp skipet gjennomføres i Norge. Videre skal skipet demilitariseres og destruert materiell gjenvinnes.

Krigsskipet og tankskipet Sola TS kolliderte om morgenen 8. november 2018. Fregatten ble liggende i fjæresteinene nord for Stureterminalen i Øygarden i nesten fire måneder før den ble hevet og fraktet til Haakonsvern i Bergen.

KNM Helge Ingstad, som ble levert høsten 2009, er den fjerde av totalt fem norske fregatter i Nansen-klassen som ble levert i perioden 2006 til 2011 fra det spanske verftet Navantia. Prisen for alle fem fregattene var 21 milliarder kroner.

(©NTB)

Fregatten Helge Ingstad forliste etter at den kolliderte med tankskipet TS Sola ved Stureterminalen utenfor Bergen 8. november 2018. Vaktsjefen om bord ble i lagmannsretten dømt til 60 dagers betinget fengsel – samme straff som i tingretten.
Les også

Vaktsjefen på Helge Ingstad anker ikke dommen til Høyesterett

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.