Knallrøde tall for Implenia for andre år på rad

Implenia har fått godt fotfeste med sin entreprenørvirkomhet i Norge.  Men bunnlinja har vært dårlig de siste årene.

Omsetningen øker i Implenia Norge AS, men det samme gjør underskuddet
Omsetningen øker i Implenia Norge AS, men det samme gjør underskuddet Foto: Stefan Kubli für Implenia Management AG
30. apr. 2018 - 14:22

Med en omsetning på 2,4 milliarder ble 2017 nok et år med god seilingsfart for inntektene i Implenia Norge AS. Det var 235 millioner kroner mer enn året før, og føyer seg inn i rekken av år med jevn og god omsetningsvekst i det norske entreprenørmarkedet.

Dessverre kan man ikke si det samme om bunnlinja, som har vært knallrød de siste to år. I 2016 endte driftsresultatet på minus 108 millioner kroner, og i fjor ble det enda verre. Et underskudd på 118 millioner kroner er neppe noe de sveitsiske eierne er særlig fornøyde med, etter å ha pekt ut Norge som ett av sine satsingsområdet utenom hjemmemarkedet i Sveits.

Flere år på rad med tap gjorde at selskapet i 2017 fikk negativ egenkapital, og eierne måtte fylle på kassa med 338 millioner kroner.

 LES OGSÅ: Stadig sterkere fotfeste i Norge for svensk driftsentreprenør

Har ambisjoner i Norge

Implenia er et av Sveits ledende entreprenører innen bygg- og anlegg. Selskapet har spesialisert seg på infrastruktur og eiendom, og er til stede i utvalgte områder i Europa.

Selskapet har utenfor Sveits  pekt ut Tyskland, Østerrike, Norge og Sverige som satsingsområder. På sine hjemmesider sier Implenia Norge AS at de har som ambisjon å bli ledende entreprenør for komplekse infrastrukturprosjekter i Norge.

Det norske konsernet har i Norge ca. 600 ansatte, med hovedkontor på Lysaker i Oslo. Selskapet har også kontorer i Bergen, Ålesund, Orkdal, Stjørdal og Brønnøysund, samt hovedverksted og lager på Dal i Akershus.

Implenia Norge AS omfatter også datterselskapene Norbridge AS og Midtnorsk Betongsprøyting AS.

Veier24 har prøvd å få en kommentar til regnskapet av administrerende direktør Tone H. Bachke, uten å lykkes med det.

 

Nøkkeltall for Implenia Norge AS:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.