Klippet snoren for tryggere veg gjennom Rendalen

Snoren er klippet for å markere at fylkesveg 30 langs Stjorsjøen i Rendalen i Hedmark er blitt tryggere.

Harald Vingelsgaard
21. des. 2017 - 12:27

- Vegen hang ikke sammen. Det var stor fare for ras, sa Ann-Kristin Rehder som er seksjonsleder drift i vegavdeling Hedmark, Statens vegvesen.

Vegen er forsterket på en 12,9 kilometer strekning mellom Buråa og Åsheim sør for Åkrestrømmen. Nytt og ekstra sterkt rekkverk er satt opp ned mot sjøen. 74 stikkrenner er skiftet.

Gledens dag

Det var en gledens dag for mange, under snorklippingen.

-Vi er utrolig glade for at vegen er forsterket. En stor takk til Hedmark fylkeskommune som betaler, sa Norvald Illevold som er ordfører i Rendalen kommune. Han hadde brukt mye tid, i mange år, på å mase på fylkeskommunen for å få jobben gjort. Han har også tenkt mye på beredskapen, så mye at det i perioder har vært en belastning.

En av de som får mest glede av den nye vegen er tømmerbilsjåfør Robert Rønning. I sin tale fortalte han om mange, mange år med tømmerbilkjøring fram og tilbake langs denne vegen, 200 arbeidsdager i året. Han har kjørt så mye der, at det tilsvarer mange ganger jorda rundt! Tømmerbilsjåføren synes det er flott at vegen er blitt forsterket.

Ordfører Terje Hoffstad i nabokommunen, Stor-Elvdal kommune, var også glad.

Nå føler han seg trygg når han kjører denne vegen, tidligere har det vært litt utrygt.

Snora ble klippet av Anne Karin Torp Adolfsen som er fylkesråd for samferdsel og miljø i Hedmark fylkeskommune som eier vegen.  Hun la vekt på fremkommeligheten og trafikksikkerheten.

 

Smal og ujevn

Vegen langs Storsjøen er fortsatt smal og ujevn. Bredere blir den ikke. Men jevnere skal den bli. To lag med asfalt skal legges på toppen av den forsterkede vegen. Men trafikantene må vente til 2019, fordi det er en stor militærøvelse i området i 2018.

Statens vegvesen utbedret vegen for Hedmark fylkeskommune. Gjermundshaug Anlegg AS utførte arbeidet og fikk mye ros for jobben som er gjort. Utbedringen har kostet 47,5 mill. kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.