ENERGI

– Klimamålene krever et kraftforlik

Ved å bli enige om et kraftforlik vil politikerne gi seg selv litt arbeidsro framover, mener Sverre Gotaas. – En slik utbygging av ny kraft vil innebære en mulighet for en restart av norsk industri, sier han.

Sverre Gotaas leder Herøya Industripark med over 80 bedrifter og 2500 arbeidsplasser. Han mener partiene på Stortinget nå må gå sammen i et kraftforlik på samme måte som man gjorde med et klimaforlik for noen år siden.
Sverre Gotaas leder Herøya Industripark med over 80 bedrifter og 2500 arbeidsplasser. Han mener partiene på Stortinget nå må gå sammen i et kraftforlik på samme måte som man gjorde med et klimaforlik for noen år siden. Foto: Tormod Haugstad

Energikommisjonens rapport har utløst en opphetet debatt om hvilke tiltak som er viktigst for å bygge ut mer kraft og på den måten unngå et kraftunderskudd og i verste fall rasjonering og skyhøye priser fram mot 2030. Kommisjonen har helt konkret foreslått at det må bygges ut minst 40 TWh med ny kraft i form av vindkraft på land, flytende havvind og oppgradering av vannkraft, sol- og vindkraft – i tillegg til tiltak for energieffektivisering som gir en reduksjon i forbruket på 20 TWh. Et mindretall i kommisjonen ønsket ikke slike konkrete mål.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.