Ifølge forskere ved universitetet i Oxford ble klimavitenskapen underdekket til fordel for de mye omtalte hackede klima-e-postene under toppmøtet i fjor.
Undersøkelsen av 400 artikler som ble skrevet om toppmøtet i København, er foretatt ved Reuters-instituttet for journaliststudier.
Mest omtale i Brasil
– Vi trenger en større diskusjon blant journalister, forskere og politikere om hvordan vi over tid kan gjøre klimaendring interessant og engasjerende for publikum over hele verden, sier James Painter, en av forfatterne av forskningsrapporten.
Artikler fra tolv land ble undersøkt. Trykte medier i Brasil og India brukte mest spalteplass på København-møtet, mens Nigeria, Russland og Egypt skrev minst om klimamøtet.
Flest miljøvernere
Ifølge Painter er en av grunnene til at den vitenskapelige delen av klimaspørsmålet får så liten plass, at klimaforskere har for få mediemedarbeidere.
Som en sammenligning peker Painter på at miljøorganisasjonen Greenpeace alene hadde 20 mediefolk på plass i København, mens bare tolv pressemedarbeidere skulle sammen representere forskere fra 250 universiteter. (©NTB)