IT

Kleppa med eget DLD-seminar

Kleppa inviterer til egen høring før sommeren der samtlige aktører blir representert.
Kleppa inviterer til egen høring før sommeren der samtlige aktører blir representert. Bilde: Scanpix
27. mai 2010 - 08:37

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) gjør ikke som justisminister Knut Storberget (Ap), men velger i stedet å arrangere seminar om datalagring der alle parter blir hørt.

Vil belyse alle sider

Det vakte furore hos en rekke organisasjoner at Storberget kun ville invitere politiets egne etater til å holde innlegg på et høringsseminar om datalagringsdirektivet. Alle andre må nye seg med å være tilhørere og eventuelt stille spørsmål fra salen.

Les også: Boikotter seminar om DLD

Kleppa mener dette er feil fremgangsmåte. Derfor inviterer hun til egen høring før sommeren der samtlige aktører blir representert, skriver Aftenposten.

– Vårt ønske er å belyse ulike sider ved direktivet der representanter for alle synspunkter er bredt og likt representert, sier Kleppa, som formelt har ansvaret for behandlingen av EU-direktivet i regjeringen.

Flest negative

Ifølge høringsrunden som ble avsluttet i midten av april var de aller fleste av de 130 høringssvarene skeptiske eller negative til direktivet. Et lite mindretall støttet direktivet, inkludert de elleve høringssvarene fra politiorganisasjoner som skal debattere seg imellom på Storbergets seminar. Kleppa mener det blir feil å la kun én side representere et slikt seminar.

– Jeg oppfatter ikke helt nytteverdien av en ensidig fremstilling av en så komplisert sak. Det kan jo se ut som om Justisdepartementet mener at argumentasjon for direktivet så langt ikke er kommet godt nok fram, sier hun.

Storberget sa onsdag at målet er å synliggjøre hvorfor det er så viktig for justissektoren å få direktivet på plass. (©NTB)

Les også: Dette bør du vite om DLD

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.