NYHETER

Klart for storprosjekt i Kongsberg

Statens vegvesen og Veidekke Entreprenør AS har signert den første store kontrakten på prosjektet E134 Damåsen – Saggrenda

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
20. apr. 2015 - 13:26

Kontrakten er på 727 millioner kroner og ble signert av regionvegsjef Kjell Inge Davik i Statens vegvesen og avdelingsleder Jørn Audun Gjennestad i Veidekke Entreprenør AS. Den store begivenheten fant sted på prosjektets kontor i Kongsberg i dag kl. 12.

-      Dette er en stor begivenhet for prosjektet og et viktig steg på vegen for å realisere dette viktige prosjektet for Buskerud og kommunene Kongsberg og Øvre Eiker, i tillegg til at dette er et viktig prosjekt for hele forbindelsen mellom øst og vest, sier regionvegsjef Kjell Inge Davik i Statens vegvesen.

Syv entreprenører la inn tilbud på kontrakten, som altså gikk til Veidekke Entreprenør AS. Kontrakten omfatter bygging av strekningen mellom Damåsen og Tislegård, og innebærer bygging av 3 km firefelts veg, planskilt kryss på Damåsen og Kongsbergtunnelen på 2 km og som skal ha to løp. Kontrakten omfatter også bygging av de 3 bruene Damåsen, Diseplass og Majorplassen (overgangsbru) og to tunnelportaler ved tunnelinngangene i øst. I tillegg skal Veidekke Entreprenør AS bygge ca. 1 km ny fylkesveg 286, med ny adkomst til Damåsen pukkverk og parkeringsplass på Diseplass.

-      Jeg syns også det er viktig å nevne at i Statens vegvesen er vi opptatt av framdrift. Vi ønsker at prosjektet skal gjennomføres i tråd med den tidsrammen vi har planlagt. Likevel ønsker jeg å presisere at framdrift ikke skal gå på akkord med helse, miljø og sikkerhet. Målet vårt er at når prosjektet åpner i 2019 skal vi si at vi ikke har hatt noen alvorlige ulykker under byggingen, sier Davik.

Arbeidet på første delstrekning starter i juni 2015 og skal være ferdig i november 2018.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.