NYHETER

Klart for rehabilitering av Nestunnelen

Rehabiliteringen av den 1 276 meter lange Nestunnelen på E 16 er sendt ut på anbud. Tunnelen er rensket for alle gamle installasjoner og skal nå utrustes på nytt. 6. juli går anbudsfristen ut.

Nestunnelen har vært stengt siden 25. mars i fjor. Nå er den strippet for inventar. De som vil utruste den på nytt, må gi anbud innen 6. juli. (Foto: Statens vegvesen) 
Nestunnelen har vært stengt siden 25. mars i fjor. Nå er den strippet for inventar. De som vil utruste den på nytt, må gi anbud innen 6. juli. (Foto: Statens vegvesen) 
19. juni 2012 - 12:28

Nestunnelen ligger i Hole kommune i Buskerud mellom Oslo og Hønefoss. 5. mars i fjor falt et 200 kg tungt flak med sprøytebetong ned fra hengen i tunnelen. Ingen ble skadet, men inspeksjonen som fulgte, førte til at tunnelen ble stengt 20 dager senere. Etter mer omfattende undersøkelser kom Vegvesenet fram til at tunnelen måtte totalrenoveres.

HAB Construction fikk jobben med å fjerne gamle installasjoner. Nå gjenstår hovedjobben.

Tunnelen skal sikres mot vann og frost med isolerte betongelementer i veggene og hvelv av PE-skum med nettarmert sprøytebetong i hengen. Til sammen vil det gå med 9 500 kvm betongelementer, 16 000 kvm PE-skum og 2 700 kbm sprøytebetong. Til stabilitetssikring vil det gå med 2 800 fjellbolter.

13 000 kbm skal sprenges i forbindelse med nisjer, tekniske rom og rømmingsveger mot et framtidig løp nr. to. I entreprisen inngår også et omfattende arbeid med grøfter og drensledninger under kjørebanen.

Prosjekteringen er utført av Multiconsult. Jobben skal være fullført innen 4. mars neste år.  Oppdraget omfatter ikke elektroinstallasjoner. Den jobben lyses ut senere.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.