NYHETER

Klar ledelse til Isachsen i Østfold

Isachsen vil ha 31,591 millioner kroner for å forsterke og utvide framtidig riksveg 22 i Østfold. Det er det klart laveste av fem anbud.

Dette er ikke noen gunstig trafikkløsning. Nå skal de to T-kryssene på Ramstad bygges om til en rundkjøring. (Foto: Google)
Dette er ikke noen gunstig trafikkløsning. Nå skal de to T-kryssene på Ramstad bygges om til en rundkjøring. (Foto: Google)
7. sep. 2015 - 12:16

Bak Isachsen er det veldig jevnt. Askim Entreprenør vil ha 35,307 mill., Fossum Anlegg fra Spydeberg 35,318 mill., og Park og Anlegg fra Sarpsborg 35,355 mill. Femte og siste deltaker i konkurransen er Leif Grimsrud fa Halden, som har gitt et anbud på 37,256 mill.

Strekningen som skal utbedres er 500 meter lang. Den går mellom Homstvedt og Ramstad i Eidsberg kommune.

I dag har vegen status som fylkesveg 123. Standarden er dårlig nå, og behovet for utbedring vil øke når den blir oppgradert til riksveg 22. Langs kjørebanen skal det etableres gang/sykkelveg. I dag er det ikke noe tilbud til fotgjenger og syklister.

Entreprisen omfatter også ombygging av krysset på Ramstad. Her skal det bli en rundkjøring som erstatning for to kanaliserte T-kryss som ligger vel hundre meter fra hverandre. I de to kryssene møtes fylkesvegene 128 og 123.

Fylkesveg 128 het E18 fram til ny E18 mellom Momarken og Melleby ble åpnet i fjor. Fylkesveg 123 får status om riksveg 22 når anlegget blir fullført neste sommer. Da skal E18 og riksveg 22 gå sammen mellom Homstvedtkrysset og Laugslettkrysset like nord for Mysen.

Det skal også anlegges ca. 200 meter adkomstveger, VA-kabler skal legges om, bussholdeplasser skal oppgraderes og det skal etableres nytt veglysanlegg.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.