Kjente navn som Norcem, NorBetong, Norstone, Contiga og Renor blir nå borte

Alle selskapene vil fra og med i dag samles under Heidelberg Materials-navnet i Norge.

Norcem er blant selskapene som i dag skifter navn
Norcem er blant selskapene som i dag skifter navn Foto: Dag Jenssen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
22. mars 2023 - 10:34

Det nye navnet gjenspeiler bredden i hele organisasjonens produktspekter. I Norden omfatter den sement, betong og tilslag samt konstruksjon og montering av stål- og betongelementer.

Å samle alle konsernselskapene med totalt 51 000 ansatte under ett og samme merke er et steg i den retningen hele selskapet ønsker å gå: Tilby produkter, tjenester og løsninger med mindre klimapåvirkning og dermed bidra til langsiktig bærekraftig bygging, forteller HeidelbergCement i en pressemelding.-Pådriver for det grønne skiftet

– Dette er en milepæl for oss. Ved å samles under et felles globalt navn får vi bedre muligheter til å innovere og utvikle bærekraftige produkter for byggesektoren og for samfunnet som helhet. Det er helt avgjørende at vi gjør vår del, og jeg ser frem imot å fortsette arbeide sammen med våre kunder og leverandører, sier Giv Brantenberg, General Manager i Heidelberg Materials.

Konsernet har flere globalt viktige prosjekter på gang i Norge: Først og fremst står byggingen av Brevik CCS, verdens første anlegg for karbonfangst i sementproduksjonen.  Anlegget som skal fange 400 000 tonn C02, skal etter planen være i drift i 2024.

Ett felles navn skal bidra til økt fokus på arbeidet mot et felles mål: Bygge et fremtidig samfunn uten nettoutslipp fra verdikjeden. Det krever målrettet innsats for å redusere CO2-utslippene fra egen virksomhet, men også se på utslipp som genereres i leverandør- og kundeleddet, heter det i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.