NYHETER

Kjempekontrakt til Asfaltverket Mo

Asfaltverket Mo AS i Mo i Rana har skrevet kontrakt med Hæhre Entreprenør AS om å levere 220 000 tonn asfalt til den 62 kilometer lange parsellen E6 Helgeland nord, som Hæhre skal bygge ut for Statens vegvesen.

Daglige lederne Rune Langfjell i Asfaltverket Mo har sikret seg en av asfalthistoriens største kontrakter i Norge. Foto: Jarle Skoglund
Daglige lederne Rune Langfjell i Asfaltverket Mo har sikret seg en av asfalthistoriens største kontrakter i Norge. Foto: Jarle Skoglund
Redaksjonen
2. des. 2015 - 13:10

Dette er trolig den største asfaltkontrakten som noen gang er skrevet i Norge.

Asfaltverket Mo AS er eid 50 % av Veidekke Industri og 50 % av daglig leder Rune Langfjell. Parsellen som skal asfalteres i ni meters bredde går fra Finneidfjord sør for Mo i Rana til Bolna på Saltfjellet i Nordland.

- Vi er stolte over å ha inngått det som meg bekjent er Norges største asfaltkontrakt. Her skal det tenkes nytt og langsiktig med hensyn til kvalitet, driftssikkerhet, slitasje og ikke minst på miljøsiden. Vi vil rådføre oss med den ypperste asfaltekspertisen i landet på dette prosjektet, og Veidekkes asfaltlaboratorium i Trondheim er allerede koblet inn, sier daglig leder Rune Langfjell i Asfaltverket Mo.

Asfaltarbeidene starter i 2016 og ferdigstilles høsten 2019.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.