NYHETER

Kjeldaas leder i Vestfold

Fem lokale entreprenører vil oppgradere gamle E18 gjennom tettstedet Sem i Tønsberg kommune. Kjeldaas fra Sande har gitt et anbud på 21,875 millioner kroner og leder konkurransen.

Her skal det bli lettere å ta seg fram for egen kraft. På venstre side blir det gang/sykkelfelt, på høyre side blir det fortau. (Foto: Google)
Her skal det bli lettere å ta seg fram for egen kraft. På venstre side blir det gang/sykkelfelt, på høyre side blir det fortau. (Foto: Google)
1. nov. 2013 - 19:06

De øvrige anbyderne er Oskar og Tormod Wike fra Tønsberg (22,266 mill.), Marthinsen & Duvholt fra Sandefjord (23,294 mill.), Carl C. Fon fra Sandefjord (24,998 mill.) og Arne Olav Lund fra Larvik (27,761 mill.).

Gamle E18 har status om fylkesveg 522 på den aktuelle strekningen, som går mellom Gamle Kongevei og Sem fengsel. Lengden er 1,4 km. I dag er det tilbud til fotgjengere og syklister på deler av strekningen. Når utbyggingen er ferdig i juni 2015 er det sammenhengende gang/sykkelfelt på vestsiden av kjørebanen og fortau på østsiden. Gang/sykkelfeltet blir atskilt fra kjørebanen med gatestein.

Prosjektet omfatter også fem fartsdempende tiltak og seks opphøyde gangfelt med forsterket belysning. Busslommene skal få ny kantstein og universell utforming. På to holdeplasser blir det nye leskur. Hele strekningen får ny belysning. Omlegging av VA-ledninger for Tønsberg kommune inngår i entreprisen.

Når jobben er gjort, gjenstår bare en strekning på en knapp kilometer før det er sammenhengende tilbud for myke trafikanter langs gamle E18 mellom Sem og Langåker på grensen mellom Sandefjord og Larvik. Denne strekningen er 22 km lang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.