NYHETER

Kjapt på tråden - Direktør Knut O. Gabestad, Samferdselsetaten i Oslo.

5. apr. 2005 - 10:12

- Norges dyktigste samferdselsminister hittil?

- Bedømt ut fra politisk dyktighet må det bli Kjell Opseth, som blant annet klarte å gjøre mye for sitt hjemfylke.- Din kjæreste hobby?

- Det er å lade opp batteriene på hytta i Tvedestrand. Det blir avslappet friluftsliv, jeg gjør egentlig svært lite der.- Hva gjør du helst ikke i fritiden?

- Jeg har ikke noen store aversjoner. Vet ikke om noe spesielt.- Ditt yndlingssitat?

- Det er at det er i motbakke at det går oppover. Det sier jeg til meg selv i de tunge stundene, når verden går litt imot og resultatene ikke er gode nok.- Din største leseopplevelse?

- Jeg leser stort sett bare kriminalromaner for tiden. Ken Follett, Henning Mankell og Wilbur Smith er blant favorittene. Jeg er ingen stor lesehest, noen spesiell leseopplevelse kommer jeg ikke på.- Norges flotteste bru?

- De med store tårn er fine. Jeg velger Grenlandsbrua, som har ett tårn og mange kabelstrekk. Den er stilig.- Din yndlingsby?

- Jeg er ikke så bereist. Jeg har bodd på Manglerud og omegn hele livet og liker meg her i Oslo. Det er alltid kos å komme til København og sitte litt i Nyhavn.- Hva liker du best til middag?

- Jeg foretrekker kjøtt framfor fisk. En skikkelig indrefilet av svin er favoritten. Svinefilet har utkonkurrert biffen.- Hva slags musikk lytter du helst til?

- Det må være områdene blues, soul og country & western. Bluessangeren John Lee Hooker er en av de gode, gamle favorittene.- Norges kjedeligste vegstrekning?

- Motorvegstrekningen mellom Oslo og Drammen gir ikke så mange opplevelser. Å kjøre på motorveg er kjedeligere enn å kjøre på landeveg.- Norges morsomste person for tiden?

- Jeg har sans for Otto Jespersen selv om han går opp mot streken av og til. Av typene hans setter jeg Barron Blod på topp, men figurer som Birger og Tårnfrid er også bra.- Ser man deg i den nye operaen?

- Ja, det har jeg bestemt meg for. En glimrende måte å få igjen litt av skattepengene på. Billettene er jo enormt subsidierte. Hittil har jeg visst bare vært èn gang i Operaen.- Hva hadde du i matpakken i dag?

- Brødskiver med ost og paprika. Jeg har alltid matpakke. Den smører jeg selv, så det blir ingen overraskelser.- Hvem ville du absolutt ikke vært på telttur sammen med?

- Vi er jo kvitt Saddam, så jeg vet ikke helt. Jo, Sp-leder Åslaug Haga har jeg ikke lyst til å dra på telttur med. Jeg er innmari lei av løftepolitikken hennes og ville ikke ha orket å høre på henne.- Hvem fikk blomster av deg sist?

- Det var til en ansatt her som var syk. Når en i Samferdselsetaten har vært syk i 14 dager gir jeg blomster som oppmuntring pluss et kort med ønske om at vedkommende snart er tilbake igjen.Av Ola Hesstevdt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.