Kistefossvegen ferdig ombygd

Den nye Kistefossvegen mellom fv. 241 Hadelandsvegen og Kistefoss er nå ferdig. Men ombyggingen er bare starten på den kommende utbyggingen av E16 mellom Eggemoen og Olum.

Kirkefossvegen slik den ser ut i disse dager.
Kirkefossvegen slik den ser ut i disse dager. Bilde: Statens vegevsen
Redaksjonen Våre Veger
17. nov. 2017 - 10:48

Som en del av utbyggingen av E16 Eggemoen-Olum, skal det bygges ny bru over Randselva ved Eggemoen og Kistefoss. For at store anleggsmaskiner skal kunne komme frem i forbindelse med denne brubyggingen, var det behov for å utbedre Kistefossvegen mellom fv. 241 Hadelandsvegen og Kistefoss.  

 

Hva er gjort?

Arbeidene med utbedringen av Kistefossveien startet i februar 2017 og er nå ferdigstilt. I løpet av denne perioden har Øynebråten Anleggsteknikk AS på oppdrag for Statens vegvesen gjort følgende arbeider:

  • Utbedret Kistefossveien på en strekning på cirka 320 meter.
  • Bygget ny veg på cirka 770 meter.
  • Satt inn ny undergang (kulvert) i Kistefossveien under Roa-Hønefossbanen.
  • Forbedret avkjøringen fra fv. 241 Hadelandsvegen og inn på Kistefossveien.

 

Etterlengtet oppgradering for Kistefos-Museet

Kistefossveien er atkomst til Kistefos-Museet. - For oss vil dette bety en lenge etterlengtet og betydelig oppgradering av eksisterende adkomst. Det vil gi besøkende en flott og tryggere opplevelse.  Vi ser ikke bort fra at dette også vil medføre at flere velger dette alternativ ved neste besøk, sier direktør Egil Eide ved Kistefos-Museet. 

 

Forberedende arbeider til E16-utbyggingen

Utbedringen av Kistefossvegen er et av flere forberedende arbeider som er gjennomført i forbindelse med den kommende E16-utbyggingen. – Vi har også avskoget store deler av traseen for den nye vegen samt gjennomført arkeologiske utgravinger. Videre har vi forberedt utlysningen av totalentreprisene for den kommende E16-utbyggingen. Dette gjør at den første konkurransen kan lyses ut så fort Stortinget har vedtatt proposisjonen om utbygging av finansiering av prosjektet, forteller byggeleder Pål-Steinar Karlsen i Statens vegvesen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.