ENERGI

KI redder energigigantens vindturbiner fra nedetid

Energiselskapet Ørsted kommer feil på vindturbiner i forkjøpet, sparer fossilt brensel og forbedrer sikkerheten ved å la kunstig intelligens forutse problemer.

I overvåkingen av havvindparken Horns Rev 2 i Nordsjøen har energiselskapet Ørsted tatt i bruk kunstig intelligens for å kunne forutse tekniske problemer og utføre service på turbinene på best mulige tidspunkter. Fra vindparkens kontrollrom holder teknikere øye med turbinene og innkommende alarmer ved hjelp av kunstig intelligens. Dette er kontrollrommet for vindparkene Gode Wind 1 og 2 i Tyskland, der Ørsted er medeier.
I overvåkingen av havvindparken Horns Rev 2 i Nordsjøen har energiselskapet Ørsted tatt i bruk kunstig intelligens for å kunne forutse tekniske problemer og utføre service på turbinene på best mulige tidspunkter. Fra vindparkens kontrollrom holder teknikere øye med turbinene og innkommende alarmer ved hjelp av kunstig intelligens. Dette er kontrollrommet for vindparkene Gode Wind 1 og 2 i Tyskland, der Ørsted er medeier. Foto: Ørsted
Frederik Marcher Hansen, Ing.dk
6. jan. 2024 - 16:22
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.