JOBB

Ketil Solvik-Olsen ny styreleder i selskap for fjernstyrte anleggsmaskiner

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (47) blir ny styreleder i Steer AS – Gjermundshaug Gruppens selskap som satser stort på fjernstyringsteknologi.

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (47) blir ny styreleder i Steer AS
Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (47) blir ny styreleder i Steer AS
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
10. feb. 2020 - 15:47

Gjermundshaug startet med fjernstyrte anleggsmaskiner i forbindelse med ryddingen av skytefeltet på Hjerkinn for ti år siden. Etter lanseringen av en skybasert løsning for fjernstyring av maskiner, har interessen for dette virkelig skutt fart. Ikke bare i Norge, men også internasjonalt.

Det norske selskapet Steer AS har prøvd ut teknologien i praksis i mange år, blant annet for Forsvaret <i>Foto:  Gjermnshaug Gruppen</i>
Det norske selskapet Steer AS har prøvd ut teknologien i praksis i mange år, blant annet for Forsvaret Foto:  Gjermnshaug Gruppen

Stor interesse for den egenutviklede teknologien førte til at Gjermundshaug Gruppen i 2018 etablerte selskapet Steer AS sammen med IT selskapet Degree Consulting Group. Nå blir USA-baserte Ketil Solvik-Olsen ny styreleder for selskapet, med mål om å åpne enda flere dører til det internasjonale markedet, skriver selskapet i en pressemelding.

Fremskrittspartipolitiker og tidligere samferdselsminister Solvik-Olsen ser spennende muligheter for selskapet.

– Transportsektoren og anleggsbransjen er i seg sjøl en spennende sektorer å følge med på, og noe jeg involverte meg sterkt i som statsråd. Det Steer holder på med rundt teknologi, for å kunne drive mer effektivt og samtidig oppnå en gevinst knyttet til helse, miljø og sikkerhet, er noe som appellerer veldig til mitt hjerte.

– Jeg er glad for å kunne jobbe for et selskap i en bransje som bygger landet og peker retning for utviklingen, sier Ketil Solvik-Olsen om hvorfor han har takket ja til styreleder-jobben.

Mo i Rana 20240125
Bilder av Freyr CEO Birger Steen, etter konferansen Galleria.
Foto: Arash A. Nejad
Les også

Freyrs pengebruk: – Med samme forbruk vil de være tom for kontanter i løpet av året

Steer skal vokse

Den nye styrelederen legger ikke skjul på at ambisjonen er at Steer skal vokse videre, både hjemme og ute.

Steer gir sjåføren mulighet til å kontrollere flere maskiner og enkelt bytte kjøretøy fra samme operatørmiljø. <i>Foto:  Steer AS</i>
Steer gir sjåføren mulighet til å kontrollere flere maskiner og enkelt bytte kjøretøy fra samme operatørmiljø. Foto:  Steer AS

  – Ikke minst er markedet inn mot gruvedrift og anleggsbransjen i USA interessant. Og ettersom jeg skal være i USA fram til sommeren, kan jeg gjennom mitt nettverk og mange kontakter der, forhåpentligvis bidra til å åpne noen dører til det markedet.

  – Steer har flinke ingeniører, teknologer og bedriftsfolk. Så kan jeg forhåpentligvis tilføre noe gjennom min kunnskap om USA og min erfaring rundt ledelse og bransjeteknologi. Det er det vi skaper totalt som et lag som teller, og jeg mener det er gode forutsetninger for at dette skal bli bra, fremholder Solvik-Olsen.

Les også

Vil digitalisere bygg og anlegg: Tilbyr maskindata rett i app

Langsiktig perspektiv

– Jeg oppfatter Steer som verdensledende på dette området. De er ikke de eneste i markedet, men har et forsprang på mange andre fordi de har prøvd ut teknologien i praksis i mange år, blant annet for Forsvaret. Der andre fortsatt er på tegnebrettet, kan Steer vise til mange års erfaring. Det er et kvalitetstegn i seg selv.

Med Steer sin nye skybaserte løsning kan maskinene enten kjøres fjernstyrt via høyoppløselig video uten forsinkelse eller autonomt i henhold til definerte kjøreruter <i>Foto:  Steer AS</i>
Med Steer sin nye skybaserte løsning kan maskinene enten kjøres fjernstyrt via høyoppløselig video uten forsinkelse eller autonomt i henhold til definerte kjøreruter Foto:  Steer AS

Solvik-Olsen trekker igjen frem gruveindustrien som en bransje hvor Steer-teknologien kan by på mange muligheter og fordeler – både knyttet til effektiv drift og helse, miljø og sikkerhet.

– For eksempel er det mye rutinekjøring med tipptruck og dumper etter faste ruter, der klimaet kan være både varmt og støvete, og med støy og humpete anleggsveier. Teknologien kan løse dette på enklere vis, og med et langt mindre belastende arbeidsmiljø for sjåføren, som kan sitte på avstand i komfortable og sikre omgivelser.

 – Samtidig reduseres risikoen for personskader om uhellet skulle være ute.

Ketil Solvik-Olsen understreker at jobben som styreleder for Steer er en jobb han går til med et langsiktig perspektiv.

– I starten vil det være fordeler av at jeg bor i USA. Når vi flytter hjem til sommeren vil jeg kunne jobbe enda mer med dette, og det er noe jeg ønsker.

Høyhuset K8 ligger sentralt til, like ved jernbanestasjon og bussveistrekk.
Les også

Kjøler ned høyhus med varmt vann

Glad for Solvik-Olsens engasjement

Konsernsjef for Gjermundshaug Gruppen, Ole Gjermundshaug, er glad for å ha fått Ketil Solvik-Olsen med på laget.

– Dette er veldig bra for oss. Ettersom han for tida er bosatt i USA, et av markedene vi jobber aktivt for å komme inn på er det klart at hans kompetanse og nettverk vil være til stor hjelp for Steer, sier Gjermundshaug.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.