IKT

Katastrofal kapasitetsøkning

Enterprise Virtual Array (Eva) er dynamisk og fleksibel og vinner markedsandeler. Compaq Norge har i løpet av kort tid levert 18 systemer med en samlet datalagringskapasitet på 514 terabyte (TB).

- Målet er å levere en pentabyte (PB) i år, sier markedsdirektør Asbjørn Søgstad i Compaq Norge.

Foreløpig ligger han foran skjema. Søgstad mener at suksessen på datalagring skyldes økt oppmerksomhet omkring katastrofeberedskap og hvor data lagres.

Av de 18 systemer som er levert, er 13 koblet til Windows-servere, syv til Sun Solaris-servere og fem til Compaq Alpha-servere.

Eva støtter opptil 240 fysiske platelagre som deles opp i grupper. Fra disse gruppene deles ressursene ut, og det er mulig å sette opp virtuelle platelagre med en kapasitet fra en gigabyte (GB) til to terabyte (TB). De virtuelle platelagrene vil benytte alle de fysiske platelagrene i gruppen.

På denne måten oppnås automatisk lastbalansering, som gir potensial for høy ytelse. Dessuten vil det være lett å øke kapasiteten ved bare et par tastetrykk dersom ledig kapasitet finnes. Ved å ta i bruk nye fysiske drev, øker også kapasiteten automatisk.

Systemet kan settes opp med forskjellige Raid-utførelser, fra ingen redundans til høy redundans. Distribuert lagring gjør at gjenoppretting skjer lynraskt. Å gjenopprette 36 GB med data skjer i løpet av fire minutter.

Administrasjonen av systemet gjør det enkelt og raskt å tildele ressurser etter behov. Markedsansvarlig Bjørn Kløvik hevder at løsninger gir lavere eierkostnader fordi det ikke trengs overkapasitet ved anskaffelsen. Systemet kan vokse i takt med behovet. Dessuten er også enhetene plassbesparende i datarommet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.