MASKINER & UTSTYR

Kärcher og Holder slår seg sammen

To tyske maskinprodusenter kommer styrket ut av det når Kärcher overtar Holder. Sammenslåingen skjer blant annet for i felleskap å utvikle nullutslippsmaskiner.

De to tyske merkene Holdene og Kärcher slår seg sammen.
De to tyske merkene Holdene og Kärcher slår seg sammen. Alfred Kärcher Vertriebs-GmbH
6. mai 2022 - 13:06

Holder vil i første omgang kjøre selvstendig videre. Sammenslåingen skal skape et sterkt samarbeid mellom de to fabrikkene, synergier på tvers av de to  maskinfabrikantene, og bidra til å konsolidere tilstedeværelsen innenfor vei- og parksegmentet. Begge skal profitere på samarbeidet, hvor de nå deler på utvikling, innkjøp, produksjon og salg, samt at det skal styrke satsningen på bærekraft

Sterke bånd

Kjetil Nilsson er daglig leder hos den norske importøren av begge merkene, Nellemann Machinery
Kjetil Nilsson er daglig leder hos den norske importøren av begge merkene, Nellemann Machinery

Kärchers oppkjøp av Holder er første skritt mot en optimalisert distribusjonsstrategi. På det danske og norske markedet har den mangeårige importøren av Holder, Nellemann Machinery, også fått ansvaret for Kärcher-programmet.

Kjetil Nilsson, daglig leder for Nellemann Machinery i Norge som fører merkene på det norske markedet, sier han er glad for å kunne tilby løsninger på tvers av produsentenes produktporteføljer.

­– Kärcher og Holder vil fremover operere under samme organisatoriske tak, etter at førstnevnte har kjøpt opp den tidligere konkurrenten. Dette som et ledd i deres strategi om å styrke posisjonen og bli markedsledende, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.