OLJE OG GASS

Kansellerer ONS på grunn av markedet

ONS Norway 2015 blir avlyst.

ONS Norway 2015 er avlyst på grunn av markedssituasjonen i oljebransjen. Her fra ONS i 2012.
ONS Norway 2015 er avlyst på grunn av markedssituasjonen i oljebransjen. Her fra ONS i 2012. Bilde: ONS/Fredrik Ringe
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
7. apr. 2015 - 11:52

Offshore Northern Seas (ONS) Norway, som skulle ha gått av stabelen på sensommeren i år, blir avlyst på grunn av markedssituasjonen i oljebransjen. Det melder ONS selv i en melding. 

Lav oljepris, lav aktivitet og stor usikkerhet i bransjen har ført til for få påmeldte utstillere, opplyser stiftelsen.

Les også: Prosjektene sto i kø på norsk sokkel. Nå er det utbyggingstørke

Tar konsekvensen

– Påmeldingen var god helt frem til utpå nyåret, men stagnerte deretter. Den siste tiden har det i tillegg kommet en god del avbestillinger fra selskaper som har økonomiske utfordringer grunnet mangel på oppdrag.

– For få utstillere betyr at vi ikke kan skape en møteplass med den kjente ONS-kvaliteten som utstillerne forventer og fortjener. Det tar vi konsekvensen av, sier administrerende direktør Leif Johan Sevland i en melding tirsdag.

Utstillere og andre støttespillere har i dag blitt informert om kanselleringen. Påmeldte utstillere får refundert registreringsavgift og betaling for standplass. I tillegg tilbys de plass på ONS 2016, ifølge meldingen.

Les også: Splitter nye Gudrun fikk helidekk fra Kina. Nå har det slått sprekker

Ville blitt bra

– Vi vet at arrangementet ville blitt veldig bra. Konferansetemaene var på plass, og vi hadde flere nye elementer som ville trukket mange besøkende. Men vi trenger også mange utstillere for å skape en god møteplass. Vi har gjort alt vi kan for å få utstillere, men situasjonen i markedet er dessverre utenfor vår kontroll, sier Sevland.

– For ONS 2016 ser vi på det nåværende tidspunkt ingen negative effekt når det gjelder interessen. Med unntak av 2014 har vi aldri hatt flere påmeldte utstillere på dette tidspunktet, sier Sevland.

Et utropstegn

Markus Nævestad, prosjektleder i analyse- og konsulentselskapet Rystad Energy, sier til Teknisk Ukeblad at kanselleringen av ONS Norway understreker situasjonen i oljebransjen.

– Dette er et utropstegn på det ekstreme kostnadsfokuset i bransjen. Man kutter kostnader der man kan. Det er nok en del bedrifter som ikke med sikkerhet kan måle effekten av hva det vil være av verdi i å være på et slikt arrangement. Da er dette en enkel kostnad å kutte, sier Nævestad til Teknisk Ukeblad.

Han sier at denne typen arrangement er lette å kutte når man skal spare penger. Særlig for leverandører som er i nedbemanningsfasen. 

– Leverandører kutter kostnader og personell om hverandre. Sånn sett har det en symboleffekt at man ikke bruker penger på dette samtidig som man permitterer og sier opp ansatte, sier han.

Les også:

Dette er fremtidens oljesluk

Her ser du hvorfor oljeprisen faller

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Disse selskapene benytter nedgangstider i oljebransjen til å ansette  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.