KARRIERE

Kan få 2000 oljejobber i nord

HAR DET VI TRENGER: De særskilte kravene som stilles til petroleumsvirksomheten i Barentshavet kan oppfylles med dagens teknologi, konkluderer Veritas-rapport. Her er Nuculaprospektet for Hydro i Barentshavet.
HAR DET VI TRENGER: De særskilte kravene som stilles til petroleumsvirksomheten i Barentshavet kan oppfylles med dagens teknologi, konkluderer Veritas-rapport. Her er Nuculaprospektet for Hydro i Barentshavet. Bilde: Allan Klo/Statoil

Det kommer frem i bergninger rådgivingsselskapet Econ Pöyry har gjort i en KonKraft-rapport som skal overleveres olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i begynnelsen av mars.

Ifølge Aftenposten har Econ Pöyry undersøkt sysselsettingseffektene av oljevirksomhet i nord, og mener at det kan gi mellom 1000 og 2000 nye arbeidsplasser lokalt. Selskapet understreker riktignok at det hefter stor usikkerhet ved beregninger.

Beregningene er basert på erfaringer fra andre norske regioner som har vært arena for oljeutbygging. Econ konkluderer med at driftsfasen for en oljeutbygging i nord kan gi opptil 2000 nye arbeidsplasser lokalt og regionalt.

Rapporten har også tatt utgangspunkt i KonKrafts optimistiske vurdering om at områdene utenfor Lofoten og Vesterålen har olje og gassressurser tilsvarende 3,4 milliarder fat oljeekvivalenter, skriver Aftenposten.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.