NYHETER

Kampen om kontrakt på E 18 kan bli langvarig

Nesten åtte uker etter at anbudsfristen gikk ut er det fortsatt uvisst hvem som får en stor kontrakt på E 18 i Østfold. Den ville gått til Skanska hvis det ikke hadde kommet inn en klage, men den er allerede sendt. Askim Entreprenør ga det laveste anbudet og har ikke til hensikt å gi seg uten kamp.

Askim Entreprenør er ikke fornøyd med Vegvesenets behandling av anbudene på den første vegentreprisen på ny E 18 mellom Knapstad og Krosby.
Askim Entreprenør er ikke fornøyd med Vegvesenets behandling av anbudene på den første vegentreprisen på ny E 18 mellom Knapstad og Krosby. Bilde: Norfilm (ill.)
6. mars 2009 - 15:30

Hvis Vegvesenets innstilling blir fulgt, får Skanska en kontakt verd 236,412 millioner kroner. Den gjelder arbeid på ny E 18 mellom Glomma og Krosby i Askim kommune. Strekningen inngår i den 8 km lange fire-feltsvegen mellom Knapstad og Krosby som skal erstatte dagens to-feltsveg. Oppdraget omfatter blant annet innredning, sikring og montasje av elektriske installasjoner i Romsåsen tunnel, som er råsprengt i en tidligere entreprise. Ved anbudsåpningen lå Askim Entreprenør fire millioner lavere enn Skanska, men anbudet ble avvist fordi Vegvesenet mener at dette firmaet ikke har tilstrekkelig kompetanse til å utføre jobben.

Daglig leder i Askim Entreprenør, Jørn Tore Måleng er naturlig nok ikke enig i dette. - Vi har utført lignende arbeid på andre prosjekter. Når det gjelder tunnelen, har vi inngått avtale med underentreprenører med høy kompetanse - Tunnelteknikk på innredning og Fortum på elektro.

- Hva gjør dere hvis klagen ikke blir tatt til følge?

- Vi kommer ikke til å gi oss, men vi venter med å bestemme oss til Vegvesenet har svart på klagen. Vi har bedt om å få svar innen 11. mars, deretter vil vi vurdere klageinstansene. Det som er klart, er at vi kommer til å forfølge saken rettslig, og vi vil kreve forføyning slik at det ikke kan skrives kontrakt før saken er behandlet, sier Jørn Tore Måleng.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.