Jevnt mellom NCC og Drange Maskin i Bergen

Vegvesenet har fått ni anbud på et oppdrag på fylkesveg 540 i Bergen. Det laveste er gitt av NCC. Det er på 47,677 millioner kroner.

Gangvegen til venstre skal erstattes med sykkelveg med fortau. Bildet gir ikke et riktig inntrykk av behovet for utvidelse. Antall syklister på vegen er stor og økende.
Gangvegen til venstre skal erstattes med sykkelveg med fortau. Bildet gir ikke et riktig inntrykk av behovet for utvidelse. Antall syklister på vegen er stor og økende. Bilde: Google
5. jan. 2017 - 16:12

Drange Maskin fra Bergen puster NCC i ryggen med et anbud på 48,083 mill. Den videre rekkefølgen er:

Vassbakk & Stol                51,5 mill.
Lemminkäinen                  52,6 mill.
Staren, Bergen                  53,6 mill.
Hylland, Bergen                54,7 mill.
Implenia                             58    mill.
Veidekke                             62,3 mill.
FM-Gruppen, Bergen       64,4 mill.

Hovedoppgaven blir å anlegge en 1 000 meter lang sykkelveg med fortau langs fylkesveg 540 mellom Straume og Sandeide. Den skal inngå i en hovedrute for gående og syklende. I dag går det en gangveg på denne strekningen, men den er for smal til å ta unna den økende trafikken på en bra måte.

Massen som trengs til utvidelsen av fylkesveg 540 skal hentes fra prosjektet E39 Rådal-Svegatjørn, som har et stort masseoverskudd.

I Sælevannet som går langs fylkesveg 540, skal det etableres et kunstig nes med masse fra samme prosjekt. På neset blir det et grøntområde. Til sammen 180 000 kbm sprengstein skal legges ut for vegutvidelsen og det kunstige neset.

Oppdraget omfatter også bygging av en 110 meter lang gangbru over fylkesveg 540. I forbindelsen med brua skal to hus rives. Dessuten skal Sælekanalen utvides. Den forbinder Sælevannet og Nordåsvannet. Hensikten med utvidelsen er å bedre gjennomstrømningen og gi båtene bedre plass.

Utvidelsen av kanalen finansieres av Bergen kommune, det øvrige arbeidet finansieres over Bergensprogrammet.

Prosjekteringen er utført av Statens vegvesen i egenregi. Sommeren 2018 skal jobben være fullført.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.