NYHETER

Jevn kamp om senketunnelen

Anbudsåpningen for senketunnelen under Bjørvika 20. mai ga ingen tydelig pekepinn på hvor kontrakten havner. Mindre enn to prosent skiller de to laveste anbyderne. Lavest ligger et dansk, et tysk og et nederlandsk selskap med et anbud på 953 millioner kroner.

Tre nederlandske entreprenører er inne i konkurransen om senketunnelen under Bjørvika i Oslo
Tre nederlandske entreprenører er inne i konkurransen om senketunnelen under Bjørvika i Oslo Bilde: ViaNova
20. mai 2005 - 14:49

De tre som har gått sammen er Pihl & Søn (Danmark), Bilfinger Berger (Tyskland) og Boskalis (Nederland). Det nest laveste anbudet er på 968 millioner kroner. Det er gitt av Skanska ASA sammen med de to nederlandske firmaene BAM og Volker Stevin.

Nr. tre er NCC som har gitt et anbud på 1,193 milliarder kroner sammen med Vinci fra Frankrike. Veidekke og AF Spesialprosjekt ba om konkurransegrunnlaget og lot det bli med det.

Prosjektleder Svein Røed er ikke overrasket over den lave deltagelsen. - Vi har fått tydelige signaler om at det var disse tre som ville delta. Prisene ligger høyt sammenlignet med tidligere beregninger, men det var vi forberedt på etter utviklingen den siste tiden. Prisnivået er ikke bekymringsfullt, sier Røed.

Vedståelsesfristen går ut 12. august. Røed regner med at man vil trenge denne tiden før entreprenør kan velges.

Senketunnelen under Bjørvika blir 675 meter lang. Den skal støpes tørt i 6 seksjoner og kobles sammen på byggeplassen. Den som får kontrakten skal grave ut den 10 meter dype gropen som tunnelen skal senkes ned i. Gropen blir 25-35 meter bred nederst og hele 110 meter bred øverst. Entreprisen omfatter også etterfylling når tunnelen er sammenkoblet. (ah)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.