ENERGI

Japan vil satse på fornybar energi – og kjernekraft

Japan vil ha storsatsing på fornybar energi, men også mye atomkraft. Det er oppskriften fra den nye regjeringen for å nå klimamålene i Parisavtalen.

Koichi Hagiuda er finans- og industriminister og en sentral figur i Fumio Kishidas nye regjering i Japan.
Koichi Hagiuda er finans- og industriminister og en sentral figur i Fumio Kishidas nye regjering i Japan. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB
5. okt. 2021 - 10:00

Etter Fukushima-ulykken for ti år siden er atomkraft fortsatt svært kontroversielt i Japan. Alle landets 50 reaktorer ble stanset i kjølvannet av ulykken, og de fleste er fortsatt ute av drift.
 
Koichi Hagiuda, som er industriminister i Fumio Kishidas nye regjering, sier imidlertid at nye klimamål krever kraftige tiltak. Japan skjerpet i vår sitt utslippsmål til 46 prosents nedgang innen 2030.
 
– Jeg tenker å satse på maksimal innføring av fornybar energi, grundige energisparingstiltak, samt å starte opp atomkraftverkene på nytt med sikkerheten som høyeste prioritet, sier Hagiuda ifølge Reuters.
 
Japan kunngjorde mandag også at landet har øremerket 10 milliarder dollar til å bidra til utslippsreduksjoner i naboland i Asia.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (t.v.), EUs utenrikssjef Josep Borrell og utenriksminister Espen Barth Eide.
Les også

Norge styrker forsvarssamarbeidet med EU

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.