INDUSTRI

Japan forbyr droneflyging i fylla

Droneoperatører som er påvirket av alkohol, kan straffes med opptil ett års fengsel etter at Japan nå har innført en ny lov.

Droneflyging i beruset tilstand, og flyging av droner over folkemengder, skal nå slås ned på i Japan. Bildet viser kveldsrushet i Shinjuku-distriktet i Tokyo.
Droneflyging i beruset tilstand, og flyging av droner over folkemengder, skal nå slås ned på i Japan. Bildet viser kveldsrushet i Shinjuku-distriktet i Tokyo. Foto: AP /NTB scanpix
13. juni 2019 - 09:12

Fylleflyging med droner som veier over 200 gram kan i tillegg medføre en bot på opptil 300.000 yen, rundt 24.000 kroner.

– Vi mener at det å styre droner etter å ha inntatt alkohol er like alvorlig som fyllekjøring, sier en talsperson for det japanske samferdselsdepartementet.

De folkevalgte har også besluttet at utføring av farlige stunt med droner, som for eksempel brå stup, bør straffes med bøter på opptil 500.000 yen (40.000 kroner).

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (t.v.), EUs utenrikssjef Josep Borrell og utenriksminister Espen Barth Eide.
Les også

Norge styrker forsvarssamarbeidet med EU

Den nye loven kommer på plass som følge av en rekke dronerelaterte ulykker i Japan. I 2017 ble seks personer skadd da en drone falt fra en høyde på 10 meter og traff en folkemengde under en robotfestival i Ogaki. Dronen skulle slippe ut godteri over de små barna som var til stede da ulykken skjedde.

Japan har også måttet håndtere saker der turister flyr droner på steder med store folkemengder.

I forrige måned ble det innført forbud mot å fly droner over sportsanleggene under OL i Tokyo neste år, og over amerikanske militæranlegg. Det er også innført forbud mot droneflyging over blant annet keiserpalasset og statsministerens kontor.

Israels luftvernsystem stanser iranske raketter over det sentrale Israel. Iran gikk lørdag kveld og natt til søndag til et storstilt angrep mot Israel med hundrevis av raketter og droner. Angrepet er det første direkte mot Israel etter godt over 40 år som fiender.
Les også

Netanyahu: «De som skader oss, vil vi skade»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.