IT

IT-styrt matsporing på vei

E:COLI-SKREKK: I 2006 var nordmenn lenge livredde for Gilde-kjøttdeig. Senere fant man ut at det handlet om morrpølse, og snevret senere smittekilden inn helt til slakteri og besetning.
E:COLI-SKREKK: I 2006 var nordmenn lenge livredde for Gilde-kjøttdeig. Senere fant man ut at det handlet om morrpølse, og snevret senere smittekilden inn helt til slakteri og besetning. Bilde: Colourbox
Leif Hamnes
20. nov. 2009 - 10:04

I en pressemelding i dag går det fram at ErgoGroup skal sy sammen en nasjonal eSporingsløsning.

Sammen med myndigheter og matprodusenter skal sluttresultatet bli en nasjonal, elektronisk infrastruktur for effektiv sporing av mat på tvers av verdikjeder.

Oppdragsgiver er Landbruks- og matdepartementet gjennom det såkalte eSporingsprosjektet, og løsningen skal være klar innen utgangen av neste år.

Trenger sentral ordning

Flere hendelser med helseskadelig mat i Norge har vist at det er behov for en mer helhetlig og effektiv løsning for matsporing i hele verdikjeden og på tvers av bransjen, heter det i pressemeldingen.

– For myndighetene og forbrukerne betyr bedre matsporing styrket beredskap og raskere tilbaketrekking av ikke-trygg mat, sier Geir Kuvås, prosjektdirektør for eSporingsprosjektet.

Fornøyd sjef

– Jeg er glad for at vi gjennom denne avtalen får benytte vår betydelige erfaring med verdikjedeintegrasjon og logistikk i et prosjekt som vil bety mye for mattryggheten i Norge, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i ErgoGroup.

Underleverandører i løsningen er TraceTracker som bidrar med fagekspertise og teknologi innen sporing av mat.

Andre underleverandører er Oracle og PC-Ware / Novell. Leveransen har en forventet verdi på i underkant av 10 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.