IKT

IT-sikkerhet big business

IT data datakrim datasikkerhet IT-krim it-sikkerhet
hacker datasnoking spam virus
IT data datakrim datasikkerhet IT-krim it-sikkerhet hacker datasnoking spam virusBilde: sikkerhet.no

En fersk undersøkelse fra analyseselskapet Radicati Group viser at det europeiske markedet for e-postsikkerhet er i stor vekst.

I dag representerer dette markedet 5,3 milliarder kroner årlig. Tallet ventes å vokse til 9,1 milliarder kroner i 2009.Angrep åpner øynene

– Det er stor etterspørsel etter slike tjenester i dag, særlig i små og mellomstore bedrifter, sier Knut Øyvind Blystad-Dammen, administrerende direktør i IT-sikkerhetsselskapet Protego.

De største bedriftene har i stor grad allerede gardert seg.

Dyrekjøpt erfaring

- De mindre har tradisjonelt installert et tilfeldig innkjøpt antivirusprogram, og deretter glemt hele greia. Men etter et virus- eller et hackerangrep, får de øynene opp, sier Blystad-Dammen.

Protego er norsk hovedleverandør av F-Secure Service Platform for Enterprises, en sikkerhetsløsning som overvåker bedrifters antivirussystemer eksternt.

– På denne måten frigjøres interne ressurser hos kunden, og løsningen er ofte ikke noe dyrere enn vanlige antivirusløsninger, hevder Blystad-Dammen.Farlig på hjemmebane

Svært mange arbeidstakere har hjemmekontor eller tar med seg arbeid hjem. Dette er også en sikkerhetstrussel for bedriften.

En undersøkelse fra Mamut viser at fire av fem PC-er har virus eller spyware som kan smitte over til bedriftens systemer.

Organiserte kjeltringer

Derfor er det viktig at de samme sikkerhetsløsningene også er tilgjengelige for de ansattes hjemme-PC.

Virus-trusselen kommer ikke lenger fra nerden på gutterommet, men fra organiserte bander.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.